Ο Νίκος Γκάλης γράφει, πρώτη φορά, για τις μέρες του ελληνικού θριάμβου!

18:38 13/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο Νίκος Γκάλης, ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, θυμάται τις ημέρες που μαζί με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, τον Παναγιώτη Φασούλα, τον Φάνη Χριστοδούλου, τον Νίκο Φιλίππου, τον Μέμο Ιωάννου, τον Αργύρη Καμπούρη και τα άλλα παιδιά, έβγαλαν τους Έλληνες στους δρόμους.

Πριν από 28 χρόνια, τότε η εθνική ομάδα μπάσκετ ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης, για πρώτη φορά στην ιστορία της, νικώντας υπερδυνάμεις όπως η ενωμένη Γιουγκοσλαβία και η ενωμένη Σοβιετική Ένωση.

Διαβάστε τι έγραψε στο facebook ο Μεγαλέξανδρος

του ελληνικού αθλητισμού:

«12 Ιουνίου 1987!
Ημιτελικός Ελλάς – Γιουγκοσλαβία 81 – 77!
Πέρασαν 28 χρόνια από εκείνη την βραδιά που με την βοήθεια 15000 Ελλήνων φιλάθλων νικούσαμε για δεύτερη φορά στο EUROBASKET εκείνο την ενωμένη Γιουγκοσλαβία και κερδίζαμε την πρόκριση στον τελικό. Ήταν η πρώτη φορά που η Εθνική μας ομάδα που κατάφερνε στον θεσμό αυτό να φτάσει να γίνει διεκδικήτρια του τροπαίου. Θυμάμαι τους πανηγυρισμούς στα αποδυτήρια και μετά στο ξενοδοχείο. Κάναμε σαν μικρά παιδιά.
Ήμασταν ευτυχισμένοι που κάναμε έναν ολόκληρο λαό να βγει στους δρόμους χαρούμενος σε όλη την χώρα για να να πανηγυρίσει την επιτυχία μας.
Εμείς αφού φάγαμε πήγαμε για ύπνο παρά την υπερένταση. Θέλαμε να ξεκουραστούμε γιατί μας περίμενε μια μεγάλη πρόκληση ο τελικός της 14ης Ιουνίου και το μεγαθήριο που λεγόταν Σοβιετική Ένωση. Θα έπρεπε να ήμασταν πανέτοιμοι στο ραντεβού μας με την ιστορία!
Δεν θα έπρεπε να απογοητεύσουμε 10 εκατομμύρια Έλληνες»

Keywords
Τυχαία Θέματα