Φλαμπουράρης: Συμπάσχουμε με τους πολίτες και το εισπράττουν

16:23 14/1/2018 - Πηγή: Aixmi

«Οι πολίτες δεν παραγνωρίζουν πως τους πιέσαμε, όχι επειδή θέλαμε, αλλά γιατί δεν γινόταν διαφορετικά. Τους πλήξαμε και πληγήκαμε εξίσου. Συμπάσχουμε και το εισπράττουν. Αυτό γεννά, εν τέλει, μία εμπιστοσύνη. Αυτήν πρέπει εμείς να τροφοδοτήσουμε», είπε σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος μάλιστα επεσήμανε πως σε τέτοια περίπτωση, «προφανώς και θα κερδίσουμε τις εκλογές».

Όπως πρόσθεσε, ο ΣΥΡΙΖΑ ωρίμασε αναγκαστικά μέσω του δύσκολου

δρόμου από τη διαμαρτυρία και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στη διακυβέρνηση.

Η αριστερή πολιτική είναι «εφηρμοσμένη», δεν είναι ευχολόγιο για το εικονοστάσι σημείωσε και πρόσθεσε ότι «θεωρώ εντιμότερη την Αριστερά που δοκιμάζει και δοκιμάζεται, που προχωρά και που αναθεωρεί. Αρκεί μόνο να διατηρεί τον αξιακό της πυρήνα και να συνδυάζει το «επίκαιρο» με το «ιστορικό»».

Υπογράμμισε ότι λόγω αναγκαστικής εφαρμογής μνημονίων, η ενίοτε νοηματική σύμπτωση σε έννοιες όπως ανάπτυξη, επιχειρηματικότητα, επενδύσεις, με τους υπέρμαχους των μνημονίων είναι αναπόφευκτη, ωστόσο η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ βρίσκεται στην απάντηση του βασικού ερωτήματος (ανάπτυξη) για ποιον, όπου «η απάντηση δεν αλλάζει: εμείς για τους πολλούς, αυτοί για τους λίγους».

Είπε ότι προϋπόθεση για τη συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής είναι η αποσαφήνιση εκ μέρους της κεντρώας παράταξης με ποιους θα συνταχθεί, με τον ίδιο μέχρι στιγμής να διαπιστώνει στάση «λυσσαλέα επιθετική στην αριστερά και την κυβέρνησή της» και πρόσθεσε: «Αν αυτή η στάση ανατραπεί, εδώ είμαστε».

The post Φλαμπουράρης: Συμπάσχουμε με τους πολίτες και το εισπράττουν appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα