Τζίμης Πανούσης: Τι είμαστε; Σκουλήκια είμαστε…

15:46 14/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Σε μία από τις τελευταίες του συνεντέυξεις που την είχε παραχωρήσει στο Myportal.gr στις 11 Οκτωβρίου αλλά είχε δημοσιευθεί στις 18 Δεκεμβρίου, ο Τζίμης Πανούσης που έφυγε σε ηλικία 64 ετών από τη ζωή χθες, μιλά για τον θάνατο και τη ζωή, τη δύναμη των ονείρων και κατά πόσο ο ίδιος ελέγχει τα όνειρά του. Αντιστρέφει τους ρόλους και ρωτάει εκείνος για την πίστη, τον παράδεισο, την κόλαση και την επόμενη ζωή.

«Το κοινό μας διαρκώς ανανεώνεται, προστίθενται “νέα μέλη” και φεύγουν και “παλαιότερα” εις άλλον κόσμο. Αλλά δεν τους χάνουμε αυτούς. Αυτοί μας δίνουν δύναμη και

μας κρατάνε. Τι είμαστε; Σκουλήκια είμαστε, λίπασμα για τις ντομάτες.

Δεν έχουμε και σε μεγάλη υπόληψη το είδος το δικό μας, το ανθρώπινο. Είμαι υπερβολικός στον λόγο, αλλά λέω πάντα αλήθεια. Πολεμάω το θάνατο καθημερινά από τότε που γεννήθηκα και αυτός ο αγώνας είναι ένα πινγκ πονγκ, κάνουμε πρόβες θανάτου στον ύπνο μας», σημείωνε μεταξύ άλλων ο Τζίμης Πανούσης.

The post Τζίμης Πανούσης: Τι είμαστε; Σκουλήκια είμαστε… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα