Φίλης: Δυνάμεις στην Ευρώπη εγκαλούν τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ για τυχοδιωκτισμούς

11:13 14/2/2017 - Πηγή: Aixmi

«Είναι σημαντικό σημαντικό ότι πολλές δυνάμεις στην Ευρώπη όπως ο πρόεδρος Γιούνκερ, δεν καταλογίζουν πλέον στην Ελλάδα ευθύνη για το κλείσιμο της αξιολόγησης», τονίζει μεταξύ άλλων σε άρθρο του στην εφημερίδα «Αληθινές Ειδήσεις» που κυκλοφορεί σήμερα, ο τέως υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος με τις δηλώσεις του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ άναψε φωτιές.

Ο κ. Φίλης, στο άρθρο του,

αναφέρεται στην αντιπαράθεση που υπάρχει στην Ευρώπη για το ελληνικό ζήτημα, σημειώνοντας ότι: «Στην αντιπαράθεση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα λάθη, τις αυταπάτες και τον κακό υπολογισμό των συσχετισμών δυνάμεων στην περίοδο της πρώτης διακυβέρνησης, κράτησε μια σταθερή θέση στο πλευρό των δυνάμεων που αγωνίζονται να χαλαρώσει η θηλιά της λιτότητας και να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνική και αλληλέγγυα Ευρώπη».

Και επισημαίνει ότι «είναι σημαντικό σημαντικό ότι πολλές δυνάμεις στην Ευρώπη όπως ο πρόεδρος Γιούνκερ, δεν καταλογίζουν πλέον στην Ελλάδα ευθύνη για το κλείσιμο της αξιολόγησης, επαινούν την πρόοδο της χώρας και εγκαλούν τον κ. Σόιμπλε και το ΔΝΤ για ιδεοληψίες, τυχοδιωκτισμούς και παιχνίδια με το Grexit».

Keywords
Τυχαία Θέματα