Χωρισμένοι οι αγρότες- Άλλοι στην Αθήνα άλλοι στα μπλόκα

11:13 14/2/2017 - Πηγή: iPop

Χωρισμένοι σε μέτωπα παραμένουν οι αγρότες. Άλλοι έχουν κατέβει στην Αθήνα με στόχο να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 13:30 στην Πλατεία Βάθη, ενώ άλλοι παραμένουν στα μπλόκα τους και περιμένοντας την Τετάρτη να συναντηθούν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη αλλά και με στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η συνάντηση των αγροτών με τον Γ. Δραγασάκη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 16.00 στα γραφεία της αντιπροεδρίας

στην Οδό Ζαλοκώστα. Εκτός από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης σ΄αυτή θα συμμετέχουν, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, ο αν. υπουργός Ενέργειας, Σ. Φάμελλος ο υφ. Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος και η υφυπουργός Οικονομικών, Αικ. Παπανάτσιου.

Ποια είναι τα αιτήματα των αγροτών που βρίσκονται στην Αθήνα;Η κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑΗ μείωση των ορίων συνταξιοδότησης.Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.Ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ,Αφορολόγητο πετρέλαιο.Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα.Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια έως 200.000 ευρώ.

Στην εκπομπή Live U της Πόπης Τσαπανίδου το πρωί της Τρίτης μίλησαν ο Πρόεδρος της, Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, Βαγγέλης Μπούτας, αλλά και ο Πρόεδρος του Σωματείου Αγροτών Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης.

Ο Β. Μπούτας ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα υπογράμμισε, πως όλοι οι αγρότες οι οποίοι βρίσκονται στην Πλατεία Βάθη εκφράζουν τους μεσαίους αγρότες και σημείωσε:

Τα πούλμαν είναι καθ’ οδόν έχουν ραντεβού στην πλατεία Καραΐσκάκη

Από την πλευρά του ο Θ. Καρυπίδης δήλωσε, πως οι αγρότες της Παιονίας δεν θα συμμετάσχουν «στη φιέστα της Αθήνας» και αναφέρθηκε στη συνάντηση την οποία θα έχουν αύριο, Τετάρτη, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Θέλουμε συνάντηση για να λυθούν τα προβλήματα μας
Ο Β. Μπούτας πέρασε στην αντεπίθεση κατά του Προέδρου του μπλόκου της Παιονίας και χαρακτηρίζοντας τον «όψιμο» και λέγοντας:

Θα μάθει κι αυτός. Πέρυσι έλαγαν πως ήρθαμε εκδρομή στην Αθήνα και τέτοια συγκέντρωση δεν είχε γίνει ποτέ

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ξανά ο Θ. Καρυπίδης υπογραμμίζοντας:

Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε στα σύνορα μέχρι να δούμε τον Δραγασάκη. Θα αποφασίσουμε μετά τι θα κάνουμε. Το μόνο σίγουρο είναι, πως θα φύγουμε μόνο με το κεφάλι ψηλά

Οι αγρότες της Ρόδου απέκλεισαν την εφορία του νησιού:

Από το πρωί της Τρίτης δεν λειτουργεί η Δημόσια Οικονομική Εφορία της Ρόδου, καθώς οι αγρότες κατέβηκαν με τα τρακτέρ τους από τη νότια Ρόδο στο κέντρο της πόλης.

Ομάδα αγροτών περικύκλωσαν με τα τρακτέρ τους, από χθες το βράδυ, το κτίριο της ΔΟΥ Ρόδου με αποτέλεσμα η υπηρεσία να μη λειτουργήσει.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών αξίζει να σημειωθεί, πως δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αποκλεισμό και τις επόμενες μέρες.

Σε αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στο τελωνείο της Δοϊράνης, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, προχώρησαν στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι βρίσκονται στον κόμβο στο Χέρσο, από τις 10 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε επίσης:

Στην Αθήνα οι αγρότες- Δίνουν το παρών στο πανελλαδικό συλλαλητήριο

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Χωρισμένοι οι αγρότες- Άλλοι στην Αθήνα άλλοι στα μπλόκα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα