Εξαρτημένος από το σεξ ο θρύλος του μποξ, Μοχάμεντ Άλι

15:20 13/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Μια άγνωστη πλευρά του θρυλικού μποξέρ Κάσιους Κλέι, που είχε αλλάξει το όνομά του σε Μοχάμεντ Άλι, φέρνει στη δημοσιότητα νέο βιβλίο.

Μεγάλες, μικρές, νέες, ηλικιωένες, λευκές, έγχρωμες, σταρ του Χόλιγουντ, ταπεινές καμαριέρες… όλες καλές. Αυτή ήταν η νοοτροπία του Άλι σύμφωνα με τον Αμερικανό δημοσιογράφο και συγγραφέα Τζόναθαν Έιγκ. Δεν δίσταζε να απολανήσει ακόμη και κορίτσια 12 ετών, όπως γράφει.

Αναρίθμητες ερωτικές σχέσεις και άλλες τόσες της μιας βραδιάς. Η δεύτερη σύζυγος του Άλι, Μπελίντα Μπόιντ, εκμυστηρεύτηκε στον συγγραφέα ότι είχε αποδεχθεί τις απιστίες του. Μάλιστα, η ίδια του έκλεινε δωμάτια στα ξενοδοχεία για να συνευρίσκεται ερωτικά με τις ερωμένες του!

Αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν εκείνος βρισκόταν στη Μανίλα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα και σε μία επίσημη εκδήλωση συνέστησε την τότε ερωμένη του ως σύζυγό του. Η Μπελίντα πήρε το πρώτο αεροπλάνο, έφθασε στο ξενοδοχεία, τα έσυρε στον αστέρα του μποξ, έσπασε τα πάντα στο δωμάτια -καθώς ήταν και κάτοχος μαύρης ζώνης στο καράτε- και επέστρεψε στις ΗΠΑ όπου και κατέθεσε αίτηση διαζυγίου. Εκείνος παντρεύτηκε την ερωμένη του, τη 19χρονη Βερόνικα Πόρσε, η οποία ήταν μοντέλο, ηθοποιός και η μπέιμπι σίτερ του ζεύγους. Ο γάμος αυτός διήρκεσε εννέα χρόνια.

Η Μπελίντα είπε στον Έιγκ ότι ο Άλι αγαπούσε το σεξ και ήταν εθισμένος σ’ αυτό. «Είχε μία σκοτεινή, μία σατανική πλευρά» ανέφερε χαρακτηριστικά. Πάντως, αν και οι επιδόσεις του στο ρινγκ ήταν διαβόητες, η Μπελίντα δεν έχει να πει το ίδιο και για το κρεβάτι καθώς όπως ανέφερε ήταν «μπαμ, μπαμ, ευχαριστώ κυρία μου«.

Ο Μοχάμεντ Άλι «έφυγε» τον Ιούνιο 2016 σε ηλικία 74 ετών ενώ έπασχε από Πάρκινσον από το 1984. Είχε παντρευτεί τέσσερις φορές και εικάζεται ότι έχει πολλά παιδιά και εκτός γάμου.

Αποσύρθηκε οριστικά από την ενεργό δράση το 1981, έχοντας φτάσει συνολικά στις 56 νίκες, με μόλις πέντε ήττες και κατακτώντας τρεις φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών καθώς και ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1960. Υπήρξε ο πρώτος πυγμάχος που κατέκτησε τρεις φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, τον οποίο υπερασπίστηκε με επιτυχία συνολικά 19 φορές. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους πυγμάχους στην ιστορία του αθλήματος και ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές του 20ού αιώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα