Έξαλλος ο Τσίπρας για το χιλιάρικο στην υπουργό

11:59 26/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Σφοδρές αντιδράσεις και μέσα στην κυβέρνηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι το πλούσιο ζεύγος των υπουργών Ράνιας Αντωνοπούλου και Δημήτρη Παπαδημητρίου παίρνει μηνιαίο επίδομα ενοικίου 1,000 ευρώ για το διαμέρισμα στο οποίο διαμένουν στο Κολωνάκι. Συνολικά έχει λάβει 29,000 ευρώ τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στην ανπληρώτρια υπουργό Εργασίας εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, εκείνη τού απάντησε ότι έκανε χρήση συγκερκριμένης διάταξης, όμως ο Αλέξης Τσίπρας

τής είπε ότι κακώς το έκανε.

Τη στάση της αποδοκίμασε, ουσιαστικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Real fm. Κατόπιν αυτού δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι επίκειται η παραίτηση της υπουργού, αν και άλλοι αναμένουν απλώς διεκρινιστική δήλωσή της και, ίσως, επιστροφή των χρημάτων στο κρατικό ταμέιο.

Νωρίτερα, ο Κώστας Πουλάκης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Σκάι, τόνισε πως «αυτή η κίνηση, αυτή η αποδοχή θολώνει ένα έργο το οποίο κάνει η ίδια υπουργός και αυτό με στεναχωρεί. Περιμένω κι εγώ την εξήγηση της κυρίας Αντωνοπούλου».

Στην ίδια εκπομπή ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Καμμένος, είπε πως «είναι καθαρό ότι υπάρχει ζήτημα» και πρόσθεσε πως «δεν είναι μόνο το ζήτημα το εισοδηματικό, είναι και ζήτημα αρχής. Περιμένω δήλωση της ίδιας της υπουργού, που θα διευκολύνει την κυβέρνηση».

Σάλος σε Σύριζα-ΑΝΕΛ για το επίδομα ενοικίου σε υπουργούς

.

The post Έξαλλος ο Τσίπρας για το χιλιάρικο στην υπουργό appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα