Έξαλλος ο Τόσκας, σκέφτεται ακόμη και να παραιτηθεί

13:32 17/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Έξαλλος είναι ο υπουργός Τάξης Νίκος Τόσκας με την κομματική οργάνωση και τη νεολαία του Σύριζα, καθώς θεωρεί ότι δεν τον αφήνουν να κάνει τη δουλειά του -ειδικά στην υπόθεση των προσφύγων και των παράτυπων μεταναστών. Τη στιγμή που η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα στους καταυλισμούς μεγεθύνονται, την ώρα που η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη παραμένει κλειστή, οι αστυνομικές δυνάμεις εμφανίζονται «παγωμένες» -δεν παίρνουν καμιά πρωτοβουλία.

Το γεγονός αυτό οφείλεται στην ανυπαρξία

εντολών από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου προς το αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Αν και γνωρίζουν οι διωκτικές αρχές ότι διακινούνται ναρκωτικά μέσα στις σκηνές και ότι έχουν δημιουργηθεί κανονικά πορνεία, δεν παρεμβαίνουν, διότι δεν έχουν τέτοια οδηγία από τους προισταμένους τους.

Τι συμβαίνει; «Τα χέρια του υπουργού είναι δεμένα», μας λέει τακτικός συνομιλητής του. «Κάθε φορά που πάει να πάρει μια απόφαση, ξεσηκώνεται ο οργανωμένος Σύριζα εναντίον του, υποστηρίζοντας ότι απειλούνται τα δικαιώματα των μεταναστών και προσφύγων. Πώς να αντιμετωπίσει, λοιπόν, την παρανομία ο υπουργός»;

Ο Νίκος Τόσκας φέρεται να έχει σκεφτεί πολλές φορές να παραιτηθεί, το τελευταίο διάστημα, διότι αδυνατεί να φέρει σε πέρας το έργο που του έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός. Δεν το αποφασίζει, όμως, καθώς δεν θέλει να προκαλέσει κυβερνητική κρίση. Συζητά το θέμα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, στην ομάδα σκέψης του οποίου ανήκει, αλλά με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα δεν έχει κάνει ανοιχτή κουβέντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα