Έξαλλος ο Τόμσεν απαιτούσε από τη Λαγκάρντ να παγώσει τις συνομιλίες

12:13 4/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Ασφυκτικές πιέσεις στην Κριστίν Λαγκάρντ να μην επιτρέψει την επιστροφή του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Αθήνα άσκησε ο Πολ Τόμσεν μετά την αποκάλυψη της «εκρηκτικής» συνομιλίας του με τη Ντέλια Βελκουλέσκου. Οι πληροφορίες από την Ουάσιγκτον αναφέρουν ότι ο Δανός, σε έξαλλη κατάσταση επειδή εκτέθηκε απέναντι στη Γερμανία, απαιτούσε από τη διευθύντρια του Ταμείου να πιαστεί από το γεγονός της «διαρροής» και να παγώσει τις διαπραγματεύσεις.

«Ουδέν

κακόν αμιγές καλού», που λέμε και στην Ελλάδα. Η λογική του ήταν ότι «ξεμπροστιαστήκαμε στα μάτια της Μέρκελ και του Σόιμπλε, τουλάχιστον ας κερδίσουμε κάτι στην ελληνική υπόθεση». Πώς; Καθυστερώντας την επανέναρξη των συζητήσεων η κυβέρνηση Τσίπρα θα στριμώχνεται και, όσο πλησιάζει η ώρα να καταβάλει κάποια δόση δανείου, τόσο θα φοβάται τη χρεοκοπία. Συνεπώς, θα αναγκαστεί να συμφωνήσει στα σκληρά μέτρα που προτείνουμε.

Η Λαγκάρντ δεν τον άκουσε, ωστόσο αποφάσισε να στείλει επιστολή στον Έλληνα πρωθυπουργό, που όχι μόνο δεν δίνει εξηγήσεις για τα όσα απίθανα έλεγε ο Τόμσεν με τη Βελκουλέσκου, αλλά ζητάει και τα ρέστα για την υποκλοπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα