Έβαλαν φωτιά στο σπίτι του διαιτητή Μπίκα στη Χαλκιδική – Aναστέλλονται τα πρωταθλήματα

15:45 9/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Εμπρηστική επίθεση αημειώθηκε χθες βράδυ στο σπίτι του αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Υλικές ζημιές προκλήθηκαν και σε διπλανά σπίτια.

Η υπόθεση του εμπρησμού του σπιτιού του κ. Μπίκα, φέρεται να συνδέεται με την επίθεση που δέχθηκε την περασμένη Παρασκευή, ο Γιάννης Τσαχειλίδης, επίσης μέλος της ΚΕΔ.

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης έχει δώσει εντολή στη διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ για διακοπή επ’ αόριστον όλων

των πρωταθλημάτων, τη στιγμή που ο Κύπριος παράγοντας αναμένεται στη χώρα μας αύριο.

Οι άνθρωποι του περιβάλλοντος του κ. Μπίκα αναφέρουν πως παραμένει τρομοκρατημένος, λυγίζει και ξεσπάει σε κλάματα όταν αναφέρεται στο θλιβερό περιστατικό.

«Ευτυχώς, η γυναίκα μου είχε φύγει κάποιες ώρες πριν από αυτό το σπίτι για να πάει στον γιο μας στη Θεσσαλονίκη. Θα μπορούσε να ήταν μέσα, θα μπορούσε να είχε καεί ζωντανή! Γιατί μέναμε για μεγάλα διαστήματα στο σπίτι μας στην Ιερισσό…», έλεγε χαρακτηριστικά ο έντρομος Μπίκας στους οικείους του σύμφωνα με τον sport-fm.gr.

Ο παλαίμαχος διαιτητής δεν μπορούσε να πιστέψει ότι οι εγκληματίες θα έφταναν στο σημείο να κάψουν το σπίτι του και να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Διότι, όπως αναφέρει στο περιβάλλον του, «κάηκαν και τρία διπλανά σπίτια από τη φωτιά που έβαλαν. Τι φταίνε οι άνθρωποι να βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και να φοβούνται για τη ζωή τους; Δεν σκέφτηκαν ούτε αυτούς τους ανθρώπους. Είναι αδίστακτοι…».

Ο Γιώργος Μπίκας ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά με το ποδόσφαιρο από οποιοδήποτε πόστο.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης εξέδωσε ανακοίνωση για τον εμπρησμό στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα αλλά και την απόφαση για αναστολή όλων των πρωταθλημάτων.

Όπως σημειώνεται: «Ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ενημερώθηκε για την καταστροφή της οικίας του Προέδρου της ΚΕΔ κ. Γεωργίου Μπίκα στη Χαλκιδική από πυρκαγιά καθώς και για την απόφαση της ΠΔΕ της ΕΠΟ για την αναστολή της διεξαγωγής όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων μέχρι την ανακοίνωση του πορίσματος της έρευνας των αιτιών της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο κ. Βασιλειάδης επαναλαμβάνει ότι η ΠΔΕ τελεί υπό την προστασία του Κράτους και στηρίζει πλήρως την απόφασή της. Μέλημα της Κυβέρνησης είναι η όσο το δυνατόν συντομότερη διαλεύκανση της υπόθεσης και η επιβολή της νομιμότητας.

Η Πολιτική Ηγεσία παρακολουθεί από κοντά την όλη διαδικασία, είναι σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια όργανα και είναι έτοιμη να παρέμβει με τον τρόπο που θα εκτιμηθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα