«Έσβησε» 55χρονος σε αγώνα δρόμου – Δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τον μεταφέρει

11:39 13/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Από ανακοπή καρδιάς, την ώρα που συμμετείχε στο μεγάλο αθλητικό γεγονός της Άρτας, την Αθαμάνιο Διαδρομή πέθανε ένας 55χρονος δάσκαλος καθώς δεν υπήρξε δυνατή η έγκαιρη μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας Βουργαρελίου ή ακολούθως στο Νοσοκομείο Άρτας.

Ο θάνατος του 55χρονου ήταν ακαριαίος ωστόσο, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, Μαρίνος Γαρνέλης, ούτως ή άλλως δεν υπήρχε ασθενοφόρο για τον αγώνα.

Συγκεκριμένα, όταν ο κ. Γαρνέλης επικοινώνησε με το Κέντρο Υγείας στο Βουργαρέλι, όπου βρίσκεται το πιο κοντινό νοσοκομείο, τον ενημέρωσαν πως διέθεταν ασθενοφόρο

αλλά δεν υπήρχε κάποιος οδηγός.

Απο την πλευρά του ο παιδίατρος Αντώνης Κοντός, που εκλήθη την τελευταία στιγμή να αναλάβει τα καθήκοντα του γιατρού, για το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός δήλωσε: «Ήταν πολύ άτυχος«. Όπως εξηγεί ο ίδιος: «‘Ήμουν ο γιατρός του αγώνα και όταν με φώναξαν πήγα και τον βρήκα πεσμένο στον δρόμο και δυστυχώς νεκρό, χωρίς σφυγμό, χωρίς καρδιακό παλμό και με πλήρη μυδρίαση και των δυο ματιών… Έγιναν πάρα πολλές προσπάθειες με καρδιακές μαλάξεις, έδωσα εντολή και ήρθε εκεί ο απινιδωτής από το Κέντρο Υγείας του Βουργαρελίου, αλλά δυστυχώς ο απινιδωτής δεν ανασταίνει νεκρούς«.

Όπως αναφέρεται στη «Γνώμη της Άρτας», ρωτήθηκαν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης, για το ασθενοφόρο και απάντησαν πως από το Κέντρο Υγείας, τους είπαν ότι δεν υπάρχει οδηγός, άρα δεν μπορεί να έρθει το ασθενοφόρο…

Αυτό είναι και το καθοριστικό σημείο της υπόθεσης, το οποίο αναδεικνύει την προχειρότητα της διοργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα