Τον πήρε στον λαιμό της η Puma

10:58 13/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Δεν ήταν το τέλος που του άξιζε! Κλακάζ στην τελευταία παράσταση με το τελευταίο χειροκρότημα να μην έχει την έννοια του «ευχαριστώ», αλλά της συμπάθειας. Μια συμπάθεια που δεν αρμόζει στον τεράστιο αυτό αθλητή.
Η απάντηση στο ερώτημα «γιατί πήγε στο Λονδίνο ο Μπολτ, ενώ έδειξε ότι δεν ήταν έτοιμος» είναι απλή. Και περιέχει αριθμούς.

Puma και οι άλλοι χορηγοί του πέρσι, Ολυμπιακή χρονιά, του έδωσαν 32,5 εκατ. δολάρια. Εφέτος λοιπόν αντί να του δώσουν λιγότερα χρήματα, αφού δεν υπήρχαν Ολυμπιακοί Αγώνες,

του έδωσαν περισσότερα. Για την ακρίβεια 34,2 εκ. δολάρια.

Οι τύποι σκέφθηκαν πονηρά. «Αν τελειώσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες το μήνυμα δεν θα είναι τόσο δυνατό. Στο Παγκόσμιο όλοι θα πέσουν επάνω του. Και καθώς δεν θα υπάρχει… συνωστισμός ηρώων όλοι θα βγούμε όλοι κερδισμένοι».

Μπροστάρης σε αυτήν την προσπάθεια η Puma, η εταιρεία που από το 2002 όταν ο αθλητής ήταν 16 χρόνων έχει συνδέσει την προβολή της με τις επιτυχίες του. Το συμβόλαιο λοιπόν προέβλεπε 10 εκ. δολάρια εάν συνέχιζε κι εφέτος ή 4 εκατ. δολάρια εάν σταματούσε το 2016. Να σημειώσουμε ότι υπάρχει η πρόβλεψη ακόμα κι αν σταματήσει τον αθλητισμό να εισπράττει 4 εκατ. δολάρια ως πρεσβευτής της εταιρείας σε όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει διαφορά έξι εκατομμυρίων αμέσως αμέσως.

Μπροστά σε αυτά τα χρήματα τα 10.000 δολάρια που δίνει η ομοσπονδία στίβου της Τζαμάικα για το χρυσό μετάλλιο είναι… ψίχουλα.

Σύμφωνα με χρηματοοικονομικούς οίκους ο Μπολτ είναι από τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο. Η επένδυση που ξέρουμε είναι μια βίλα στη Τζαμάικα. Στην ουσία είναι ένα αρχοντικό που περνά τον ελεύθερο χρόνο του ακούγοντας μουσική στη διαπασών, οργανώνοντας πάρτι που λατρεύει και προκαλώντας τη δυσφορία των γειτόνων του που είναι οι μόνοι που τον… μισούν (μαζί με τους εκάστοτε αντιπάλους του). Ενας γείτονάς του μάλιστα ο Ζορντί Στιούαρτ Ενρίκε είχε γράψει παλαιότερα στον λογαριασμό του στο FB «είναι φριχτός γείτονας…»

Πηγή: mysporos.wordpress.com

Keywords
Τυχαία Θέματα