Επίθεση με μολότοφ στη Μονή Πετράκη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

13:32 8/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Ομάδα αγνώστων επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στο κτήριο της Μονής Πετράκη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες χτύπησαν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα και πέταξαν πέντε βόμβες μολότοφ στο προαύλιο του κτηρίου.

Από τις φλόγες προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε δύο σταθμευμένα οχήματα.

Η επίθεση αυτή αποτελεί την τελευταία σε ένα μπαράζ βανδαλισμών και καταστροφών σε ιερούς ναούς σε όλη την Ελλάδα από ομάδες αντεξουσιαστών που διαμαρτύρονται με

αυτόν τον τρόπο για την εκκένωση κατειλημμένων κτηρίων στη Θεσσαλονίκη.

Με δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση στη Μονή Πετράκη στον απόηχο της έντονης διαμαρτυρίας της Ιεράς Συνόδου για τη σιωπή της κυβέρνηση όσον αφορά την εισβολή αντεξουσιαστών στη Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης.

«Προκαλεί αποτροπιασμό η εμπρηστική επίθεση που έγινε σήμερα τα ξημερώματα, στο προαύλιο του κτιρίου των γραφείων της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη. Οι αρμόδιες αρχές έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» σημείωσε και πρόσθεσε πως: «Η συνταγματικά κατοχυρωμένη θρησκευτική ελευθερία και η απρόσκοπτη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας περιφρουρούνται αυστηρά από την Πολιτεία και καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή».

Keywords
Τυχαία Θέματα