Επιστολή Πόλα Ρούπα: Οπλισμένος ο πιλότος – Εγώ έκλεψα το «Σωτηρία»

10:08 8/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Με επιστολή της η Πόλα Ρούπα αναλαμβάνει την ευθύνη για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη. Παραδέχεται ότι οργάνωσε την απόδραση με ελικόπτερο πριν από τρεις εβδομάδες ενώ αποκαλύπτει ότι μαζί με τον Μαζιώτη θα δραπέτευαν κι άλλοι τρομοκράτες.

Περιγράφει τι ακριβώς συνέβη μέσα στο ελικόπτερο και ανέφερε ότι ο πιλότος ήταν οπλισμένος. Όπως τονίζει, όταν τον απείλησε μα επιστρέψουν στον κορυδαλλό εκείνος έβγαλε το όπλο του και την απείλησε.

Είχε αποφασίσει πως θα αντιδράσει σε περίπτωση που ο πιλότος δεν συμφωνούσε σε αυτά που είχε προγραμματίσει,

σημειώνει. Περιγράφει επίσης ότι της φώναζε «θα σκοτωθούμε τι κάνεις», όταν το ελικόπτερο στροβιλιζόταν και έπεφτε.

Παραδέχεται ότι εκείνη οργάνωσε και πραγματοποίησε τη ληστεία στο νοσοκομείο Σωτηρία, και πως με τα χρήματα εκείνα οργάνωσε τη συγκεκριμένη απόδραση.

Στη συνέχεια ακολουθεί ένα κείμενο για τη δράση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας. Αφήνει να εννοηθεί ότι θα συνεχίσει η ίδια την ένοπλη δράση, όπως και τα χτυπήματα ο Επαναστατικός αγώνας.

«Ούτε στη ληστεία στο Σωτηρία ούτε στην απόπειρα απόδρασης γνωστοποίησα την ταυτότητά μου συνεπώς δεν ήξερε κανείς από τους εμπλεκόμενους ότι πρόκειται για πολιτικές ενέργειες. Όμως με αφορμή την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης και δεδομένου ότι είχα την ευκαιρία να σκοτώσω τον πιλότο, αλλά δεν το έκανα ρισκάροντας την ίδια μου τη ζωή, οφείλω να γνωστοποιήσω το εξής, από δω και στο εξής αν χρειαστώ ξανά τη συνδρομή πολιτών και εφόσον το κρίνω αναγκαίο θα γνωστοποιώ την ταυτότητά μου από την αρχή. Ας γνωρίζουν όλοι, δεδομένου ότι η αποστολή μου σε κάθε περίπτωση αφορά την πρόθεση του αγώνα για την ανατροπή του εγκληματικού καθεστώτος, ότι κάθε πιθανή άρνηση συνεργασίας και προσπάθειας και παρεμπόδισης της δράσης θα αντιμετωπίζεται αναλόγως» γράφει η Ρούπα στην επιστολή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα