«Επιστολή-διαμαρτυρία όλων των πολιτών» από δικαστικό στον Πολάκη

09:54 31/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Με μία επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο επίτιμος πρόεδρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων και Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Φαλτσέτος, συμπυκνώνει όλα τα προβλήματα της δημόσιας υγείας.

Με την επιστολή του ο συνταξιούχος δικαστικός καλεί το υπουργείο την να αναλογιστεί πως «ο θυμός των νοσηλευόμενων είναι μεγαλύτερος από αυτόν του αναπληρωτή υπουργού Υγείας».

Ο κ. Φαλτσέτος χρειάστηκε να νοσηλευτεί την επομένη

των Χριστουγέννων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και όπως σημειώνει αισθάνθηκε σαν «πεταμένος σε σκουπιδοτενεκέ». Διεκομίσθη έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο με το ΕΚΑΒ στα επείγοντα και του διέγνωσαν «μη καθορισμένη οξεία λοίμωξη του κατωτέρου αναπνευστικού».

Όπως αναφέρει στον Ελεύθερο Τύπο: «Δεν έγραψα εν θερμώ την επιστολή, περίμενα να περάσουν κάποιες ημέρες. Δεν ήθελα να επικρατήσει ο θυμός μου αλλά η επιστολή να αποτελεί μια διαμαρτυρία όλων των πολιτών».

«Μολονότι υπήρξε διάγνωση, παρέμεινα στο φορείο, παρά τις διαμαρτυρίες μου και το αίτημά μου να μεταφερθώ σε θάλαμο με κανονικό κρεβάτι. Το απόγευμα της επόμενης ημέρας (27-12-2016) μεταφέρθηκα όχι στην Πνευμονολογική Κλινική, αλλά στην Ουρολογική. Δήλωσα την ιδιότητά μου και ζήτησα να έχω την εκ του νόμου προβλεπόμενη θέση. Μου απάντησαν ότι μόνον εκεί υπήρχε ελεύθερο κρεβάτι.

Ετσι, εισήχθην στο θάλαμο 401 της Ουρολογικής Κλινικής, θέση Γ’, με έξι κρεβάτια. Εμεινα ενεός. Εικόνα άθλια από άποψη τάξης και καθαριότητας. Ενας πολυσυλλεκτικός θάλαμος νοσηλευομένων με διαφορετικές παθήσεις, για τους οποίους (νοσηλευόμενους) δεν μπορώ να αναφερθώ, γιατί θα παραβιάσω προσωπικά δεδομένα. Το στρώμα του κρεβατιού σχισμένο, σχεδόν ξεκοιλιασμένο.

Μαξιλάρι σε πλαστική θήκη χωρίς μαξιλαροθήκη (τελικά, μου έφεραν μαξιλαροθήκη από το σπίτι). Σεντόνι τρύπιο και κουβέρτα φθαρμένη. Οταν ξάπλωσα στο κρεβάτι, αισθάνθηκα ό,τι κατά την επιστράτευσή μου επί χούντας το καλοκαίρι του 1974 στον Ριγανόκαμπο Πατρών, όπου κοιμόμουν σε μια σκηνή κατάχαμα πάνω σε μια κουβέρτα. Μόνο που τότε ήμουν νέος και υγιής, ενώ τώρα ηλικιωμένος και βαριά ασθενής», γράφει μεταξύ άλλων ο κ. Φαλτσέτος στην επιστολή διαμαρτυρίας του.

Keywords
Αναζητήσεις
επιστολη δικαστη στο πολακης
Τυχαία Θέματα