MSF: Ανεπαρκή τα μέτρα έκτακτης ανάγκης στη Μόρια

09:21 31/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Με μία αιχμηρή ανακοίνωσή τους οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα επικρίνουν τις ελληνικές Αρχές για τα ελλιπή μέτρα έκτακτης ανάγκης που έλαβαν στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας, όπου τρεις άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο μέσα σε μία εβδομάδα.

«Είναι εξωφρενικό να μετράμε τρεις θανάτους μέσα σε μία εβδομάδα«, σημειώνει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της, ενώ εδώ κα μήνες είχε προειδοποιήσει για καρτάλληλες προετοιμασίες ώστε οι προσφυγικοί καταυλισμοί να είναι βιώσιμοι για τον χειμώνα. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταγγέλλουν καθυστερήσεις στη λήψη μέτρων, ενώ τονίζουν πως τελικά ελήφθησαν ανεπαρκή

μέτρα στη Μόρια, που περιελάμβαναν την κάλυψη των νάιλον σκηνών με πλαστικά καλύμματα και τον ψεκασμό στο εσωτερικό των σκηνών με μονωτικό αφρό.

«Το να αναγκάζεις χιλιάδες ανθρώπους να αγωνίζονται να επιβιώσουν σε εξωτερικούς χώρους χωρίς θέρμανση και κατάλληλη στέγαση και προστασία δεν ήταν ποτέ επιλογή. Είναι καιρός οι ελληνικές Αρχές και οι Ευρωπαίοι ηγέτες να σταματήσουν να υπερασπίζονται τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας σε βάρος των ανθρώπινων ζωών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα