Επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης

21:08 3/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Το θέμα του νερού της Ν. Τραπεζούντας που απασχόλησε πολύ τα τοπικά ΜΜΕ σχεδόν όλο το καλοκαίρι, αλλά και το θέμα των ανεμογεννητριών της Μηλιάς ήταν τα δύο βασικά θέματα υπό συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης. Η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι και διεξήχθη παρουσία ισχυρής αστυνομικής δυναμης.

Εκείνο όμως απο άναψε το φιτίλι των επεισοδίων ήταν η τελική ψηφοφορία

του θέματος των ανεμογεννητριών. Συγκεκριμένα οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας έδωσαν τελικά την έγκριση τους για την εκμίσθωση έκτασης στα Πιέρια Όρη σε συγκεκριμένη εταιρεία (αγνώστων λοιπών στοιχείων) για να εγκαταστήσουν τις ανεμογεννήτριες, στην περιοχή «Πέντε Πύργοι».

Αυτό εκνεύρισε το πλήθος ακόμη περισσότερο, γιατί ενώ όλες οι εισηγήσεις (ακόμη και των 2 βουλευτών του Νομού που ήταν παρόντες δηλ του κ.Τζαμακλή και του κ. Καστόρη)ήταν αρνητικές, και ενώ υπήρχαν προτάσεις για απόσυρση του θέματος με σκοπό τον επανέλεγχο του για τυχόν παραλείψεις νομικές και την επαναφορά του σ’ επόμενο Δ.Σ., η συμπολίτευση τ’ αγνόησε όλα επιδεικτικά και προχώρησε στην ψηφοφορία του θέματος.

Αμέσως μετά την ψηφοφορία, για ν’ αποσυμπιεστεί η ατμόσφαιρα και να καθησυχάσουν τα πνεύματα ακολούθησε διάλλειμα που όμως ενω ανακοινώθηκε να είναι ολιγόλεπτο, διήρκησε πάνω απο 30 λεπτά. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπαράταξης μαζί με τον Δήμαρχο αποχώρησαν απο την αίθουσα με την βοήθεια των αστυνομικών και πέρασαν στο γραφείο του Δημάρχου ώστε να ηρεμήσουν οι κάτοικοι της Μηλιάς.

Στο τέλος όμως λόγω της αργοπορίας του διαλείμματος και λόγω του ότι είχαν αποχωρήσει μαζί με τους κατοίκους της Μηλιάς και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, κι έτσι δεν υπήρξε απαρτία, αναβλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο για την Δευτέρα 4/9 στις 18:00 το απόγευμα.

Πηγή: kapa-news.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα