Έως το Σάββατο αναμένεται η τεχνική συμφωνία με τους Θεσμούς

08:42 29/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Συμφωνία αναμένεται έως την Παρασκευή για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ με τη διασφάλιση θέσεων εργασίας όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μετά τη σύντομη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής των θεσμών παρουσία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλωτου.

Η κυβέρνηση εκφράζει την αισιοδοξία της ότι ενδέχεται να υπάρξει τεχνική συμφωνία έως το Σάββατο ώστε να πετύχει και πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη,

«σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος και έως την 1η Δεκεμβρίου θα έχουν οριστικοποιηθεί ο τρόπος και τα χρονοδιαγράμματα του διαγωνισμού για την πώληση των μονάδων». Ο κ. Σταθάκης εκτίμησε ότι μετά το κλείσιμο της συμφωνίας ανοίγει ο δρόμος για τη διενέργεια του market test από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ, ενώ επανέλαβε πως παραμένει ο Ιούνιος 2018 ως ορόσημο για την οριστική πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Για τα αντισταθμιστικά μέτρα, ο υπουργός εκτίμησε ότι θα κλείσουν και αυτά έως την ερχόμενη Παρασκευή.

Σήμερα συνεχίζονται οι επαφές με τους θεσμούς και συζητούνται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που ενδέχεται να ξεκινήσουν και σήμερα, ενώ την Παρασκευή συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών θα έχει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Αν κι έχουν κλείσει τα εργασιακά θέματα με απεργίες και συνδικαλιστικά δικαιώματα, μένει να συζητηθούν το συνταξιοδοτικό, τα οικογενειακά επιδόματα κ.ά.

The post Έως το Σάββατο αναμένεται η τεχνική συμφωνία με τους Θεσμούς appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα