Πόλεμος κυβέρνησης-ΝΔ για Μαρέβα Μητσοτάκη και Τζον Σφακιανάκη

21:31 28/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Νέος πόλεμος κυβέρνησης-ΝΔ ξέσπασε, μετά την καταγγελία δυο υπουργών ότι η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει επιχειρηματική συνεργασία με τον Τζον Σφακιανάκη, τον οποίο χθες ο πρωθυπουργός περιέγραψε ως τον άνθρωπο που επιχείρησε να μπει «σφήνα» ως μεσάζων στην πώληση οβίδων στη Σαουδική Αραβία, με αουσιαστικό αποτέλεσμα να χαλάσει τη συμφωνία.

Τόσο ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, όσο και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς δήλωσαν ότι η Μαρέβα Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη έχει επιχειρηματική σχέση με το πρόσωπο που αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η

απάντηση της ΝΔ ήταν οξύτατη. Η εκπρόσωπός της Μαρία Σπυράκη μίλησε για «άθλιους συκοφάντες», τόνισε ότι σύζυγος του κ. Μητσοτάκη «δεν γνωρίζει ούτε εξ όψεως τον κ. Σφακιανάκη» και σημείωσε ότι «οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος θα λογοδοτήσουν μαζί για το σκάνδαλο με τους μεσάζοντες και την απώλεια 66 εκατ. ευρώ από τα δημόσια ταμεία.

Κατά τους υπουργούς, αλλά και ΜΜΕ που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο κ. Σφακιανάκης εμφανίζεται ως μέλος της Endeavor της Σαουδικής Αραβίας, του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού που στηρίζει επιχειρήσεις, του οποίουιδρύτρια και αντιπρόεδρος, στο ελληνικό τμήμα, είναι η Μαρέβα Μητσοτάκη.

«Η Κυβέρνηση πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη και τώρα προσπαθεί να την ξεφορτωθεί», απάντησε η κυρία Σπυράκη. «Οι Έλληνες έχουν καταλάβει ποιοι πήγαν να πάρουν μίζες. Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση, μέσα στον πανικό της από τις καθημερινές αποκαλύψεις, προσπαθεί με κάθε τρόπο να κουκουλώσει την υπόθεση, ώστε να μην υπάρχει αντικείμενο περαιτέρω διερεύνησης. Σήμερα δρομολόγησε τη σύγκληση της επιτροπής προκειμένου να ακυρώσει τη σκανδαλώδη συμφωνία,αφού πρώτα αρνήθηκε το αίτημα της ΝΔ να εξεταστούν κεκλεισμένων των θυρών όλα τα πρόσωπα που είχαν ανάμειξη στην υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία».

«Να ξέρουν καλά, όμως, ότι κάθε προσπάθεια συγκάλυψης ή αντιπερισπασμού θα πέσει στο κενό. Η ιστορία θα φτάσει μέχρι τέλους και οι ευθύνες, πολιτικές και δικαστικές θα αποδοθούν σε όλους», κατέληξε η εκπρόσωπος της ΝΔ.

The post Πόλεμος κυβέρνησης-ΝΔ για Μαρέβα Μητσοτάκη και Τζον Σφακιανάκη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα