Έντονες διαβουλεύσεις για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη

19:12 18/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Για την 71η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης όπου πρόκειται να ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ,

Μπαν Κι-Μουν.

Αναμένεται την ερχόμενη Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου η τριμερής συνάντηση του γγ του ΟΗΕ με τους κκ. Αναστασιάδη και Ακιντζί.

Απόψε ο κ. Αναστασιάδης, αναμένεται να έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Μπαν Κι-Μουν, οπότε θα του αναπτύξει το πλαίσιο των θέσεων του επί των «ανοιχτών» θεμάτων της διαπραγμάτευσης και να συζητήσει τρόπους ενεργότερης εμπλοκής του γγ των Ηνωμένων Εθνών στις συνομιλίες, βάσει και της κοινής επιθυμίας των δύο ηγετών, όπως αυτή εκφράστηκε και στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Αναστασιάδης, όπως ανέφερε στενός συνεργάτης του, θα κάνει σαφές στον γενικό γραμματέα ότι η ενεργότερη εμπλοκή και βοήθεια του «δεν θα έχει σε καμία περίπτωση τον χαρακτήρα επιδιαιτησίας και ότι ο επιθυμητός στόχος για λύση του Κυπριακού μέχρι και το τέλος του 2016 δεν συνιστά και χρονοδιάγραμμα».

Αύριο, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Επίσης, τις επόμενες μέρες θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργέι Λαβρόφ, και με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι.

Keywords
Τυχαία Θέματα