Ενώπιον της δικαιοσύνης ξανά ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

18:36 19/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Aπόφαση- «βόμβα» για τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου αναίρεσε το βούλευμα απαλλαγής του από το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης, που αφορούσε στη λεγόμενη τεχνητή διόγκωση του χρέους του 2009, με στόχο να ενταχθεί η χώρα μας στα μνημόνια.

Είναι η δεύτερη φορά που η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ασκεί αναίρεση σε απαλλακτικό βούλευμα που αφορά στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έκρινε πως το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο απαλλάσσονται οι κατηγορούμενοι, έχει νομικά σφάλματα.

Θυμίζουμε ότι η τρόικα επέβαλε στην κυβέρνηση να πληρώσει ακόμη και για τα έξοδα για τη διεξαγωγή της δίκης.

Θυμίζουμε, επίσης, ότι η ΕΛΣΤΑΤ είχε προσδιορίσει στο 15,3% το έλλειμμα του 20ο9, το οποίο είχε αφήσει η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Οι συνεργάτες του τότε πρωθυπουργού είχαν κατηγορήσει τον Ανδρέα Γεωργίου ότι είχε αυξήσει τεχνητά το έλλειμμα ώστε να υποχρεωθεί να μπει η χώρα στα μνημόνια. Αντίθετα, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε χρησιμοποιήσει το τεράστιο ύψος του ελλείμματος για να υποστηρίξει ότι ο προκάτοχός του είχε οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπίασ.

Keywords
Τυχαία Θέματα