Εμβόλισε περιπολικό φωνάζοντας Αλλαχού Ακμπάρ

19:37 26/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Ένα περίεργο περιστατικό εκτυλίχθηκε στην Ασπροβάλτα χθες το βράδυ, όπου ένας 49χρονος Γάλλος, φερόμενος ως ύποπτος για επαφές με τζιχαντιστές εμβόλισε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ φωνάζοντας Αλλαχού Ακμπάρ.

Ο άνδρας εισήλθε στην Ελλάδα από την Τουρκία, ενώ αρχικά κρατήθηκε για δύο ημέρες στους Κήπους για εξακρίβωση στοιχείων.

Ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν βρέθηκε κάτι επιβαρυντικό εναντίον του. Αστυνομικοί παρακολουθούσαν τις κινήσεις του οδηγώντας περιπολικό με συμβατικές

πινακίδες και χθες το βράδυ, ενώ ο ύποπτος κινούταν στην Ασπροβάλτα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη όταν τους αντιλήφθηκε αντέδρασε επιθετικά.

Όπως γράφει το Dailythess.gr. με το όχημά του εμβόλισε το περιπολικό που τον ακολουθούσε ενώ κατά τον έλεγχο φώναξε «Αλλαχού Ακμπάρ». Τελικά ακινητοποιήθηκε και σήμερα οδηγήθηκε κατηγορούμενος στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Κατά την εξέτασή του στο δικαστήριο ο 49χρονος ισχυρίστηκε ότι προχώρησε στην πράξη του επειδή πίστευε ότι αυτοί που τον παρακολουθούσαν ήταν κλέφτες. Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι τον παρακολουθούσαν καθώς ήταν «ύποπτος για τα ταξίδια που είχε κάνει το προηγούμενο διάστημα», καθώς όπως είπαν πριν από την Τουρκία, είχε ταξιδέψει σε Υεμένη, Ιράν και Ιράκ.

Καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για απείθεια, φθορά και απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης ενώ διατάχθηκε και η απέλασή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα