Έλενα Ακρίτα: «Θα μας δώσουν τα γλυπτά του Παρθενώνα; – Αμάλ και πότε»!‏

19:19 18/10/2014 - Πηγή: Aixmi

Σφόδρα επικριτική για την επίσκεψη της Αλαμουντίν στην Αθήνα και, κυρίως, για τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση και κάποια ΜΜΕ είναι η Έλενα Ακρίτα.

Στο εβδομαδιαίο άρθρο της στα «ΝΕΑ» μιλά για προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα καυτά προβλήματά του -με τη συνδρομή ορισμένων Μέσων Ενημέρωσης.

Με το γνώριμο περιπαιχτικό ύφος της γράφει για την Αλαμουντίν:

«Άσε μας κουκλίτσα μας που ήρθες με ύφος Φρειδερίκης των σίξτις, που επιθεωρεί τα απόρους κορασίδας. Κι εκείνο το στάιλινγκ «παπάκι πάει στη ρεματιά, Σανέλ πάει στους βλάχους».

Και συχεχίζει:

«Η μεγαλοδικηγόρος με ΤΟ νομικό επιχείρημα:

– Άμα λάχει θα βάλει ένα χεράκι και το στεφάνι μου!

Ο ινστρούχτορας φορούσε Prada. Κι ο Σαμαράς, κοτζαμάν πρωθυπουργός, τη στρογγυλοκάθησε εκ δεξιών:

Ο τσολιάς και η Αμαλ-ία!

Η οποία Αμαλ-ία χαμογελούσε στις κάμερες τύπου «αν και Απόλυτη Ντίβα, στο βάθος είμαι μια άδολη κι αγνή λιβανεζοπούλα».

Τα χώνει και στην Όλγα Κεφαλογιάννη, που είπε ότι πρώτη φορά η Ελλάδα κάνει τόσο μεθοδευμένη προσπάθεια, αγνοώντας τη Μελίνα Μερκούρη.

«Εμένα φαν της Μελίνας δε με λες, αλλά ας μην ξεφτιλίσουμε και τελείως την ιστορική μνήμη».

Αλλά και για τα ΜΜΕ, που έβαλαν σε πρώτο πλάνο την επίσκεψη της Αμάλ και σε δεύτερο το ΚΡΑΧ του Χρηματιστηρίου, είναι καυστική.

«Προσπαθούν να στρέψουν την προσοχή μας στους αρχαίους ημών, για να ξεχάσουμε τους σύγχρονους ημών», γράφει χαρακτηριστικά.

Και καταλήγει:

«Δεν μας αποπροσανατολίζει η σεβαστή καθ’ όλα Καρυάτιδα. Ούτε του Παρθενώνα το μάρμαρο. Διότι εμείς πληρώνουμε και το μάρμαρο και το μαρμαρά»…

Keywords
Τυχαία Θέματα