Έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό

20:36 26/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Συνεδριάζει εκτάκτως το κυβερνητικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι η ενημέρωση και η συζήτηση για τη συμφωνία.

«Νομίζω ότι αύριο πάμε για συμφωνία», δήλωσε προσερχόμενος ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Ήρθαμε για την ενημέρωση», ήταν το μοναδικό σχόλιο του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη

Λαφαζάνη όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους κατά την προσέλευσή του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ήδη στο Μαξίμου βρίσκονται οι υπουργοί Εργασίας Π. Σκουρλέτης, Εσωτερικών Ν. Βούτσης, Επικρατείας Π. Νικολούδης, Παιδείας Α.Μπαλτάς, Οικονομίας Γ. Σταθάκης. Στο χώρο έξω από το Μέγαρο Μαξίμου παρατηρείται ενδιαφέρον από ξένα Μέσα.

Την εκτίμηση ότι όσο η Ελλάδα δεν υποχωρεί οι απειλές υποχωρούν και κερδίζει η λογική εξέφρασαν πηγές της κυβέρνησης λίγα λεπτά πριν αρχίσει η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου.

Οι ίδιες πηγές αποδίδουν επικοινωνιακά χαρακτηριστικά στην φράση «game is over» που απηύθυνε χθες o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Χθες, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές στο Eurogroup και στην Σύνοδο Κορυφής, «κατέστη σαφές ότι η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει στο κείμενο των θεσμών εντός 24 ωρών».

Tο Κυβερνητικό Συμβούλιο στην συνεδρίασή του, αναμένεται να εξετάσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να χαράξει την τακτική των επομένων 24 ωρών που θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες για την επίτευξη ή όχι συμφωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα