Έκρηξη Βενιζέλου: Σαμαρά, σου κάναμε την τιμή να γίνεις πρωθυπουργός…‏

23:57 13/6/2013 - Πηγή: Aixmi

Eξαιρετικά σκληρή γλώσσα για τη λειτουργία της κυβέρνησης και προσωπικά για τον πρωθυπουργό χρησιμοποίησε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, αποκαλύπτοντας τόσο την προσωπική του φόρτιση για το λουκέτο στην ΕΡΤ όσο και το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Είναι χαρακτηριστική η αποστροφή του «κάναμε στον Αντώνη Σαμαρά

τη μεγάλη τιμή να είναι πρωθυπουργός, αποδεχόμενοι την ευρωπαϊκή πρακτική», όπως και η φράση του «κάνουν τραγικό λάθος όσοι νομίζουν πως το ΠΑΣΟΚ φοβάται τις εκλογές επειδή είναι χαμηλά στις δημοσκοπήσεις».

Στο άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ κυριαρχεί, πλέον, η εκτίμηση ότι ο Αντώνης Σαμαράς το σπρώχνει σε «αργό θάνατο». Επιβάλλοντας ετσιθελικά την άποψή του σε κάθε θέμα, στο οποίο προκύπτει διαφωνία, το καθιστά εκ των πραγμάτων «ουρά» του και το αποδυναμώνει ως αυτοτελή πολιτική δύναμη. Μήπως, λοιπόν, οι πρόωρες εκλογές είναι προτιμότερη λύση από τον βέβαιο θάνατο στο τέλος της τετραετίας;

Δεν είναι τυχαία, εν προκειμένω, η επισήμανση Βενιζέλου ότι «στην τρικομματική κυβέρνηση πρέπει να υπάρχει θεσμική ισοτιμία ανεξάρτητα από το συσχετισμό δυνάμεων».

Ούτε η παρατήρηση ότι «ο πρωθυπουργός έχει την κύρια ευθύνη για τη διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας.

Δεν πρέπει, τέλος, να περάσει απαρατήρητη η αναφορά του σε «πιέσεις, εκβιασμούς και μυθεύματα» περί του τι ειπώθηκε στη μυστική συνάντηση των τριών αρχηγών την Κυριακή. «Μπάστα, μπορούμε να μιλήσουμε και εμείς για διάφορα θέματα», είπε, εξωτερικεύοντας το θυμό του για τη δημοσιοποίηση της συνάντησης και για τα σχόλια του τύπου «όλα τα ήξεραν Βενιζέλος και Κουβέλης για την ΕΡΤ», τα οποία ακολούθησαν…

Keywords
Τυχαία Θέματα