Εκλογές τον Μάρτιο βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

09:39 24/12/2012 - Πηγή: Aixmi

Μπορεί η κυβέρνηση να θέλει και να σχεδιάζει εκλογές για το τέλος της τετραετίας (το 2016 δηλαδή), ο Σύριζα όμως προβλέπει ότι θα στηθούν κάλπες την Άνοιξη!

Πώς θα γίνει αυτό;

Η ανάλυση του οικονομικού του επιτελείου (Δραγασάκης, Σταθάκης, Τσακαλώτος) λέει ότι το συμφωνημένο με την τρόικα πρόγραμμα δεν βγαίνει και τον Μάρτιο θα χρειαστούν νέα

μέτρα.

Τι θα συμβεί τότε;

Ο κόσμος θα ξεσηκωθεί και η κυβέρνηση δεν θα έχει τις αντοχές να τα επιβάλει, από τη στιγμή που τρεις μήνες νωρίτερα διαβεβαίωνε ότι «αυτά ήταν τα τελευταία οδυνηρά μέτρα για τους πολίτες».

Πώς καταλήγει η ανάλυση του Σύριζα;

Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης θα αναγκαστούν να προσφύγουν στις κάλπες, όπου και θα ηττηθούν. Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι, πλέον, κυρίαρχος του παιχνιδιού -ως αρχηγός του πρώτου κόμματος- και θα καθορίσει τις εξελίξεις.

Τι πιθανότητες έχει να επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο; Λίγες.

Αν, όμως, το προγραμμα πέσει τόσο έξω τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Η συμφωνία με τους δανειστές προβλέπει αυτόματη λήψη διορθωτικών μέτρων για κάθε παρέκκλιση.

Αν, λοιπόν, επιχειρηθούν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις το κοινωνικό τσουνάμι πρέπει να θεωρείται βέβαιο. Και τοτε, αναπόφευκτα, θα στηθούν κάλπες.

Keywords
Τυχαία Θέματα