Εγκύκλιος ΥΠΕΣ: Για τα πολιτικά τους φρονήματα ερωτώνται οι μετανάστες

12:24 17/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Με εγκύκλιο το υπουργείο Εσωτερικών απευθύνει οδηγίες στις Επιτροπές Πολιτογράφησης, που χορηγούν την ελληνική ιθαγένεια, να ρωτούν αιτούντες ασύλου για τα πολιτικά τους φρονήματα και τα ευαίσθητα προσωπικά τους δεδομένα.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, αυτό αντιτίθενται στον ισχύοντα νόμο ο οποίος δεν επιτρέπει την υποβολή ερωτήσεων για τις πολιτικές και κομματικές πεποιθήσεις των ενδιαφερομένων κατά τη διάρκεια της συνέντευξής τους ενώπιον των Επιτροπών Πολιτογράφησης.

Συγκεκριμένα, στις 12 Δεκεμβρίου του 2017, ο ειδικός γραμματέας Ιθαγένειας Λάμπρος Μπαλτσιώτης έστειλε εγκύκλιο με θέμα

«Οδηγίες σχετικά με τη διενέργεια των συνεντεύξεων» προς τους προέδρους των Επιτροπών Πολιτογράφησης με κοινοποίηση σε όλα τα μέλη τους, τακτικά και αναπληρωματικά, όπως γράφει το “Πρώτο Θέμα”.

Η τοποθέτηση του κ. Μπαλτσιώτη είχε προκαλέσει πλήθος κοινοβουλευτικών ερωτήσεων καθώς ο διδάκτορας Ιστορίας αναφέρεται στα κείμενά του, μεταξύ άλλων, στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας», κάνει λόγο για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη, αρνείται τη Γενοκτονία των Ποντίων και θέτει ζήτημα Τσάμηδων και Τσαμουριάς.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

The post Εγκύκλιος ΥΠΕΣ: Για τα πολιτικά τους φρονήματα ερωτώνται οι μετανάστες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα