ΕΕ: Αποφασίζουν λήψη μέτρων κατά της Ισπανίας

15:44 18/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Για συστηματική παραβίαση του στόχου της για το δημοσιονομικό έλλειμμα για τέταρτο συνεχόμενο έτος κατηγορούν οι Επίτροποι της ΕΕ την Ισπανία και σε συνεδρίασή τους θα αποφασίσουν τη λήψη μέτρων κατά της χώρας, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ισπανίας διαμορφώθηκε στο 5,1% του ΑΕΠ πέρυσι έναντι στόχου 4,2%, ένα «μη αμελητέο ποσό», σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις. Η πρόβλεψη της Επιτροπής

είναι ότι η Ισπανία δεν θα επιτύχει ούτε φέτος τον στόχο της.

Εάν οι Επίτροποι ακολουθήσουν τη συμβουλή του επιτελείου τους, θα αποφανθούν ότι η Ισπανία απέτυχε να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για τη διόρθωση του ελλείμματός της, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, ανοίγοντας τον δρόμο για την επιβολή κυρώσεων κατά της χώρας, όπως την πολιτικά τοξική επιστροφή ελεγκτών της ΕΕ στη Μαδρίτη, ακόμη και την επιβολή προστίμου. Μία πηγή δήλωσε, ωστόσο, ότι το Κολέγιο των Επιτρόπων είναι πιθανόν να πεισθεί να αναβάλει την απόφαση, ώστε να αποφύγει την ανάμειξή του στις εκλογές.

Πάντως ο Iσπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία-Μαργκάγιο δήλωσε σήμερα στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο TVE πως «δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει πρόστιμο». «Πιστεύω ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε διορθώσεις, όμως πιστεύω ότι θα πρέπει να τις κάνουμε στο πλαίσιο ενός λίγο πιο ευέλικτου χρονοδιαγράμματος», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα