Γραμματόσημα με τα πρόσωπα του Γαβρά και της Ουίλσον από τα ΕΛΤΑ

18:58 1/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Πρόσωπα, Έλληνες της Ομογένειας που έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό τιμούν τα ΕΛΤΑ εκδίδοντας γραμματόσημα που απεικονίζουν τα πρόσωπά τους και μάλιστα για πρώτη φορά σπάνε την παράδοση γραμματοσήμων με προσωπικότητες που δεν είναι εν ζωή.

Νωρίς το μεσημέρι, ο διάσημος Έλληνας σκηνθοέτης Κώστας Γαβράς εθεάθη στο ταχυδρομείο της Ακρόπολης να αγοράζει γραμματόσημα που εικονογραφούν το πρόσωπό του. «Για να σου στείλω γράμμα στην Αμερική» είπε γελώντας στον επίσης διάσημο

Ελληνοαμερικανό της Σίλικον Βάλεϊ, δρ Παναγιώτη (Πήτερ) Χ. Διαμαντή, που στεκόταν δίπλα του.

Μία πεντάδα αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων, που κυκλοφορούν από σήμερα τα ΕΛΤΑ, «Διακεκριμένες Ελληνικές Προσωπικότητες» απεικονίζουν εκτός από αυτούς τους δύο διάσημους Έλληνες, τους Ιωάννη Α. Κατσιματίδη (κατηγορία Επιχειρηματικότητα), Ρίτα Γουίλσον (Κινηματογράφος -Θέατρο) παραγωγό και σύζυγο του Τομ Χανκς και Τζορτζ Στεφανόπουλο, δημοσιογράφο και πολιτικό σύμβουλο του Κλίντον.

Και οι πέντε «διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της παγκόσμιας κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής πραγματικότητας» και είναι ο λόγος που βραβεύονται απόψε, σε ειδική τελετή στο Μουσείο της Ακρόπολης, από το φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Ιnternational Foundation for Greece», του Γιώργου και της Ασπασίας Λεβέντη, με έδρα το Λονδίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα