«Εμπόλεμη ζώνη» το Παρίσι- Σε εξέλιξη η γιγαντιαία επιχείρηση στο Σαν Ντενί (ΕΙΚΟΝΕΣ)

12:49 18/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα η μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στο βόρειο Παρίσι, όπου ύποπτοι οχυρώθηκαν σε διαμέρισμα του προαστίου Σαν Ντενί.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή όπου από το πρωί σημειώνεται σφοδρή ανταλλαγή πυρών και ακούγονται εκρήξεις. Στο σημείο έχουν αναπτυχθεί και περίπου 100 στρατιώτες.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στόχος της επιχείρησης είναι ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, φερόμενος ως εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής.

Νωρίτερα, πάνοπλοι Γάλλοι αστυνομικοί έβγαλαν από το κτήριο

έναν άντρα, ημίγυμνο και δεμένο πισθάγκωνα, με τα ΜΜΕ να πιθανολογούν ότι πρόκειται για τον τελευταίο από τους υπόπτους που βρίσκονταν μέσα στο κτήριο.

Η γενική εισαγγελία επιβεβαίωσε τη σύλληψη επτά ατόμων στο πλαίσιο της επιχείρησης, αλλά και το θάνατο μίας γυναίκας – καμικάζι, η οποία ανατινάχθηκε στο εσωτερικό του διαμερίσματος. Οι ταυτότητες των συλληφθέντων δεν έχουν γίνει γνωστές. Σύμφωνα πάντως με δικαστική πηγή, ο καταζητούμενος τζιχαντιστής δεν βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι μεταξύ των υπόπτων που βρίσκονταν στο διαμέρισμα, τουλάχιστον δύο σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του L” Express, μία διερχόμενη γυναίκα τραυματίστηκε στη διάρκεια της επιχείρησης στο Σεν Ντενί. Συγκεχυμένες είναι την ίδια ώρα οι αναφορές για τον αριθμό των αστυνομικών που τραυματίστηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα