Δραγασάκης: Αν δεν πείσουμε τους Ευρωπαίους θα αναζητήσουμε ελληνική λύση

18:00 16/1/2015 - Πηγή: Aixmi

Για τη δημοσιονομική πολιτική, τα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και τις σχέσεις με τα ευρωπαϊκά κράτη, μίλησε σε συνέντευξή του στο κοινοτικό δελτίο Europolitics ο Γιάννης Δραγασάκης.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για το χρέος ο κ. Δραγασάκης απάντησε πως θα πρέπει να εξετασθεί η βιωσιμότητα

του.

«Στην αρνητική περίπτωση, πρέπει να βρούμε μια λύση. Δεν μπορούμε να ζούμε με το βάρος ενός χρέους που δεν είναι βιώσιμο… Αν καταλήξουμε ότι το βάρος του χρέους της χώρας δεν είναι βιώσιμο, θα μπούμε σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης με τις δικές μας σαφείς ιδέες και προτάσεις. Ο όγκος του χρέους πρέπει να μειωθεί. Το τελικό ποσό είναι προς συζήτηση».

Ο ίδιος είπε πως αν γίνει αποδεκτό ότι το δημόσιο χρέος δεν πρέπει να ξεπερνά το 60% του ΑΕΠ χρειάζεται τότε ένα ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης, ώστε όλα τα κράτη-μέλη να είναι σε θέση να μειώσουν το επίπεδο του χρέους τους.

«Για τον λόγο αυτό επιθυμούμε τη διοργάνωση μιας ευρωπαϊκής διάσκεψης. Αν δεν καταφέρουμε να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας για μια ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, θα αναζητήσουμε μια λύση για το χρέος αποκλειστικά ελληνική», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα