Δωρεάν τα διόδια, έκπτωση σε ΚΤΕΛ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το δημοψήφισμα

19:49 2/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Ανοιχτά θα είναι τα διόδια σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους το Σαββατοκύριακο και στην Αττική Οδό την Κυριακή για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

Αναλυτικότερα, δωρεάν θα είναι τα διόδια

για όλα τα αυτοκίνητα επιβατικά, ιδιωτικής χρήσης και τα δίκυκλα οχήματα σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας (Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου ΑΕ (Κεντρικός άξονας ΠΑΘΕ ), Γέφυρα ΑΕ (Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου), Νέα Οδός ΑΕ (Ιόνια Οδός, Κεντρικός άξονας ΠΑΘΕ)-Ολυμπία Οδός ΑΕ (Βόρειος άξονας Πελοποννήσου), Μορέας ΑΕ (Κεντρικός άξονας Πελοποννήσου), καθώς και σε όλο το μήκος του βόρειου άξονα της χώρας (από Ηγουμενίτσα έως Αλεξανδρούπολη).

Στην Αττική οδό, οι διελεύσεις χωρίς διόδια θα είναι την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015.

ΚΤΕΛ

Σε ότι αφορά τις ιδιωτικές αστικές και υπεραστικές οδικές συγκοινωνίες των ΚΤΕΛ θα ισχύσει έκπτωση 25% επί της τιμής των κανονικών εισιτηρίων για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Στις συζητήσεις που έγιναν μεταξύ πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΜΕΔΙ και διοίκησης Ομοσπονδίας ΚΤΕΛ, η πλευρά της Ομοσπονδίας των ΚΤΕΛ δεν συμφώνησε η έκπτωση να καλύψει ενδονομαρχιακές μετακινήσεις, όπως επίσης την έκδοση εισιτηρίων μετ” επιστροφής (αναφέροντας ότι ισχύει ειδική τιμολογιακή πολιτική), ενώ απέρριψαν να ισχύσει για το δημοψήφισμα έκπτωση και για ειδικά εισιτήρια (π.χ Φοιτητικά κλπ), όπως ζήτησε το Υπουργείο.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρέχει από χθες έως και τις 6 Ιουλίου 50% στις δημόσιες σιδηροδρομικές μεταφορές επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων για απλή μετάβαση ή με επιστροφή στους επιβάτες, που θα ταξιδέψουν σιδηροδρομικά για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα.

Keywords
Αναζητήσεις
τα διοδια ειναι δωρεαν για τους πολυτεκνους
Τυχαία Θέματα