Δ.Μάρδας: Κάναμε σύσκεψη και βρήκαμε τα λεφτά

12:30 22/4/2015 - Πηγή: Aixmi

Μόλις μιάμιση ώρα φαίνεται πως χρειάστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας για να διαψεύσει τις δικές του δηλώσεις πως η κυβέρνηση αναζητάει 400 εκατ. ευρώ για να μπορέσει να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις του Απριλίου.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην εκπομπή Live U του Star είπε: «Πριν μιάμιση ώρα ήμουν σπίτι μου, τώρα ήρθα στο γραφείο μου. Κάναμε συσκέψεις όλη αυτή τη μιάμιση ώρα και θεωρούμε ότι καλύπτεται

αυτό το ποσό. Είδαμε πόσα χρήματα μπορούν να έρθουν αμέσως και θεωρούμε ότι, σύμφωνα με αυτά που έχουμε και αυτά που προσδοκούμε, θα ξεπεραστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα».

Βρέθηκαν τα χρήματα για τον Απρίλιο, δεν ξέρουμε τι θα γίνει τον Μάιο

Ο Δ. Μάρδας απαντώντας στην ερώτηση που βρέθηκαν τελικά τα χρήματα είπε «υπάρχουν ασφαλιστικά ταμεία που μας έστειλαν μήνυμα ότι έχουν την πρόθεση να καταθέσουν κάποια χρήματα στην Τράπεζα της Ελλάδας. Το ποσό αυτό που θα δώσουν μπορεί και να είναι παραπάνω από αυτό που χρειαζόμαστε. Εμείς όμως εξακολουθούμε και ψάχνουμε να βρούμε χρήματα, έτσι ώστε να έχουμε ένα μεγάλο μαξιλάρι γιατί δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί και τον Μάιο».

Επίσης ο κ. Μάρδας είπε ότι βρίσκεται σε επαφή με δημόσιες εταιρείες, όπως η ΔΕΣΦΑ και η ΔΕΠΑ, ώστε να συμβάλουν στην προσπάθεια να βρεθούν χρήματα και ξεκαθάρισε:

«Δεν μας ενδιαφέρει αυτό καθαυτό το ποσό των 400 εκατ., που θεωρούμε ότι θα το καλύψουμε, αλλά εμείς θέλουμε ένα μεγάλο σύνολο αποθεμάτων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί οτιδήποτε απρόσμενο υπάρξει. Στόχος μου είναι τα 2,5 δισ., τα οποία τα χρειάζομαι για να καλύψουν και οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει και τον Μάιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα