Δίνουμε τον «Δρομέα» στα Σκόπια για να πάρουμε Μεγαλέξανδρο…

21:23 11/3/2019 - Πηγή: Aixmi

Πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει η πρόταση της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά προς την κυβέρνηση των Σκοπίων να ανταλλαγούν γλυπτά που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους. Ειδικότερα πρότεινε να μεταφερθεί στην κεντρική πλατεία της γειτονικής χώρας ο «Δρομέας» του Κώστα Βαρώτσου, που βρίσκεται σήμερα στην πλατεία απέναντι από το Χίλτον. Και στη θέση του να μεταφερθεί ο έφιππος πολεμιστής που παραπέμπει στον Μέγα Αλέξανδρο.

Ο σημαντικός Έλληνας καλλιτέχνης επιβεβαίωσε την πληροφορία, απέφυγε ωστόσο να διατυπώσει δημοσίως

την άποψή του για το θέμα.

«Πριν τρεις μέρες είχα συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά. Μου μετέφερε την πρόταση και άκουσε τις απόψεις μου. Δεν μπορώ να σας πω τι απάντησα. Το σίγουρο είναι ότι επιβεβαιώνω την συγκεκριμένη πρόταση» είπε στο ethnos.gr ο Κώστας Βαρώτσος.

Ο Δρομέας

Ο δρομέας, δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 1988 στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής δράσης «Δρώμενα» που οργάνωνε ο δήμος Αθηναίων επί δημαρχίας Μιλτιάδη Έβερτ και αντιδημαρχίας πολιτισμού Σταύρου Ξαρχάκου. Αρχικά είχε τοποθετηθεί στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο σημείο, όπου βρίσκεται σήμερα.

The post Δίνουμε τον «Δρομέα» στα Σκόπια για να πάρουμε Μεγαλέξανδρο… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα