Δημοσκόπηση Alpha: Το 58,9% υπέρ των κινήσεων της κυβέρνησης

11:04 14/2/2015 - Πηγή: Aixmi

Σύμφωνα με αναλυτική δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του Alpha, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ, ενώ ταυτόχρονα καλούν την κυβέρνηση να μείνει ανυποχώρητη στη διαπραγματευτική της στάση.

Ο κόσμος εκφράζει ικανοποίηση από την ανάγνωση των προγραμματικών, δεν φοβάται πλέον ότι θα χρεοκοπήσουμε, παραμένει σούπερ σταρ

ο Γιάννης Βαρουφάκης, ενώ ο Πάνος Καμμένος επικροτείται για τη στάση του.

Αναλυτικότερα, το 65,2% έχει το αίσθημα «της ελπίδας για κάτι καλύτερο», το 22% έχει «ανησυχία για τα χειρότερα» και το 3,6% «τίποτα από τα δύο».

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 45,4%, 18,4% η Νέα Δημοκρατία, 4,8% το ΚΚΕ, 4,7% οι ΑΝΕΛ, 4,7% Χρυσή Αυγή και 4,6% το Ποτάμι.

Σε ερώτηση αν νιώσατε ικανοποίηση από τις προγραμματικές, το 79,9% απάντησε «ναι και μάλλον ναι», το 17,4% «όχι και μάλλον όχι». Σχετικά με τα πρώτα δείγματα γραφής του υπουργού Οικονομικών Γιαννη Βαρουφάκη το 85% εμφανίζεται θετικό ή μάλλον θετικό, ενώ οι πολίτες που δεν είναι ευχαριστημένοι καταμετρώνται στο 15,1%.

Να σημειωθεί επίσης, ότι αυξάνει τη δημοφιλία του ο Πάνος Καμμένος, με το 61,3% να χαρακτηρίζουν τα πρώτα δείγματα γραφής του ως «θετικά και μάλλον θετικά», ενώ ως «αρνητικά και μάλλον αρνητικά» αξιολογεί τις πρώτες ενέργειες του νέου υπουργού Εθνικής Αμύνης το 27,4% των ερωτηθέντων.

Οι Έλληνες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, απαντούν στην ερώτηση αν η διαπραγμάτευση δεν έχει αίσιο τέλος να εξετάσουμε την έξοδο από το ευρώ, αρνητικά, καθώς μόνο το 29,5% απαντά «ναι». Το 64,5% απαντά «όχι» επιλέγοντας ξεκάθαρα την παραμονή στο κοινό νόμισμα. Σχετικά με το αν είναι πιθανό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας το 37,7% απαντά «ναι» και το 55,7% «όχι».

Τέλος, το 34,3% καλεί την κυβέρνηση -όσο αφορά τη διαπραγμάτευση-να μείνει στο αρχικό της πρόγραμμα, ενώ μόνο 7% να τηρήσει τις μέχρι τώρα συμφωνίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα