Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει plan B, ας έρθει ο Αρμαγεδδών

10:25 14/2/2015 - Πηγή: Aixmi

Σε μία εκ βαθέων συνέντευξη στην βρετανική εφημερίδα Guardian ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, μίλησε μεταξύ άλλων για ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από το ευρώ αλλά και τα σχόλια για την εμφάνισή του.

Μιλώντας στην ανταποκρίτρια της εφημερίδας, Helena Smith, ο ίδιος αναφέρθηκε στο περίφημο «plan B»: «Συνεχώς ακούμε πως αν δεν υπογράψουμε θα έρθει ο Αρμαγεδδών. Η απάντησή μου είναι “ας έρθει”. Δεν υπάρχει plan B. Αυτό είναι το plan

B».

Κι αν τελικά έρθει η καταστροφή, τι θα γίνει τότε, ρωτά η δημοσιογράφος του Guardian: «Αυτό είναι σαν να με ρωτάτε τι θα γίνει αν κομήτης χτυπήσει τη Γη. Δεν έχω ιδέα. Καμία»!
«Είναι ένα πράγμα να λες ότι δεν θα έπρεπε να έχουμε μπει στο ευρώ και είναι ένα τελείως διαφορετικό πράγμα να υποστηρίζεις ότι πρέπει να βγούμε από το ευρώ. Αν το κάνουμε πέφτουμε από ένα γκρεμό. Αυτό είναι το επιχείρημα μου σε όλους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών, διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει να προμοτάρει την εικόνα του. «Με κατηγορούν επειδή καβαλάω μηχανή, αλλά το κάνω από τότε που ήμουν 15 χρονών».

Keywords
Τυχαία Θέματα