Δημοσιογράφος: Ο Σύριζα θα διαγράψει το στεγαστικό μου δάνειο

13:26 2/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Τον πιο επικίνδυνο «κάβο» περνά η κυβέρνηση με τους πλειστηριασμούς -και το ξέρει καλά, γι’ αυτό και οι επιθέσεις της είναι καταιγιστικές σε όσους επισημαίνουν ότι δεν στέκει το αφήγημα πως «εκπλειστηριάζονται μόνο βίλες πλούσιων λαμόγιων και προστατεύονται πλήρως οι λαϊκές κατοικίες, που κοστίζουν έως 300.000 ευρώ«.

Η οξύτητα της κυβερνητικής αντίδρασης είναι ευθέως ανάλογη του φόβου που αισθάνεται ο αριστερός Σύριζα μπροστά στην ακύρωση του εμβληματικού προεκλογικού του συνθήματος «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη».

Γνωρίζω συμπολίτες μας, μεταξύ αυτών και δημοσιογράφο,

που ψήφισαν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα επειδή πίστεψαν ότι θα διέγραφε το στεγαστικό τους δάνειο. Σοβαρολογώ. Ζουν ανάμεσά μας, δεν αναφέρομαι σε τσοπάνηδες, που περνούν τον μισό χρόνο τους στα χειμαδιά -οπότε λες «εντάξει, τους λείπει ακόμη και η στοιχειώδης πληροφόρηση, αναμενόμενο είναι να πιστέψουν και το μεγαλύτερο παραμύθι«.

Καλύτερα από εμένα, όλους αυτούς τους γνωρίζουν τα στελέχη του Σύριζα. Έτσι, σπεύδουν τώρα να τους διαβεβαιώσουν ότι δεν κινδυνεύει το δικό τους σπίτι, επειδή είναι «λαϊκό».

Κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, λόγω των απειλών της τρόικας, έχουν εγκαταλείψει πλήρως τη γενική θεωρία εναντίον των πλειστηριασμών ακινήτων και τους έχουν χωρίσει σε «καλούς» και «κακούς», διαβεβαιώνοντας ότι θα γίνουν μόνον «καλοί». Δηλαδή, θα βγαίνουν στο σφυρί μόνον επαύλεις, που ανήκουν σε λαμόγια με λεφτά στην Ελβετία –«στρατηγικούς κακοπληρωτές», τους έχει ονοματίσει. Γι’ αυτό και η πρώτη δημοπρασία έγινε για μεζονέτα στα βόρεια προάστια, την οποία «χτύπησε» και πήρε η τράπεζα που είχε δώσει το δάνειο.

Όποιος σημειώνει ότι εκτός από τη μεζονέτα ήδη εκπλειστηριάζονται και σπίτια για λίγες δεκάδες χιλιάδες ευρώ, καταγγέλλεται πάραυτα ως «ψεύτης» και «υπηρέτης συμφερόντων». Όποιος επισημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει φέρει νόμο -παρά τις υποσχέσεις της- για την προστασία της πρώτης κατοικίας, εισπράττει το ανάθεμα του «μίσθαρνου οργάνου της διαπλοκής».

Όλα αυτά, όμως, έχουν ημερομηνία λήξεως. Η αλήθεια θα έρθει στο φως -και είναι μαλώτρα. Η τρόικα έχει απειλήσει ότι αν δεν προχωρήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί, θα επιβάλει τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών -και τούτη τη φορά δεν θα γίνει με δάνειο, αλλά με «κούρεμα» των καταθέσεων των Ελλήνων.

Η κυβέρνηση, απολύτως έμφοβη, έχει αποδεχθεί την αξίωση των δανειστών και έχει υποσχεθεί ότι θα προχωρήσει σε 18.000 πλειστηριασμούς μέσα στο 2018. Όλοι αυτοί θα αφορούν βίλες «μπαταχτσήδων»; Ή μήπως θα πρόκειται για οφειλές ιδιωτών προς ιδιώτες, όπως ισχυρίζονται οι αρμόδιοι υπουργοί; Τίποτα από τα δύο, φυσικά. Στο σφυρί θα βγουν -ήδη έχει συμβεί- και πρώτες κατοικίες των λαϊκών στρωμάτων.

Όσο και αν επιχειρεί η κυβέρνηση να απαξιώσει τα Μέσα Ενημέρωσης, που μεταφέρουν τα νέα, δεν θα καταφέρει τίποτα, διότι η αλήθεια δεν μπορεί να συσκοτιστεί, ούτε οι λέξεις να χάσουν εντελώς το νόημά τους.

Σε άλλες υποθέσεις, όπως για παράδειγμα στην πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, μπορούσε να αντιπαραθέτει επιχειρήματα, να καταθέτει στοιχεία, να προβάλει αντίλογο -και κάποιους να πείθει από το ακροατήριό της. Στην περίπτωση των πλειστηριασμών δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Το θέμα έχει τεράστια ιδεολογική σημασία, αγγίζει τα «άγια των αγίων» της Αριστεράς -πράγμα που γνωρίζει πρώτα απ’ όλους ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του Σύριζα. Αυτός είναι και ο λόγος της τόσο ακραίας αντίδρασής τους.

Δε νομίζω, όμως, ότι η επιχειρηματολογία για «ανάκτορα λαμόγιων» και για «χρέη ιδιωτών προς ιδιώτες» μπορεί να σταθεί, όταν καθημερινοί άνθρωποι χάνουν την πρώτη κατοικία τους. Οι πλειστηριασμοί για χρέη ιδιωτών προς ιδιώτες δεν ξεπερνούν το 1%. Η τεράστια πλειοψηφία γίνεται (και θα γίνεται) για χρέη στις τράπεζες, στις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Όλα τα υπόλοιπα είναι παραμύθια της Χαλιμάς, που δεν τα πιστεύει πια ούτε ο δημοσιογράφος, ο οποίος είχε πειστεί πως ο Σύριζα θα τού διέγραφε το τραπεζικό δάνειο…

The post Δημοσιογράφος: Ο Σύριζα θα διαγράψει το στεγαστικό μου δάνειο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα