Δικογραφία για τον Αντ. Σαμαρά στη Βουλή από τον Κοντονή

16:12 28/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Τρεις δικογραφίες υπέβαλε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, μία εκ των οποίων αφορά τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την καταγραφή συνομιλίας του το 2014.

Να υπενθυμισθεί ότι χθες ο υπουργός υπέβαλε δικογραφία σχετικά με την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν όπου εξετάζονται οι ποινικές ευθύνες των Άδωνι Γεωργιάδη,

Κωνσταντίνου Χατζηδάκη, Παναγιώτη Μηταράκη, Ανδρέα Λυκουρέντζου και Μαυρουδή Βορίδη.

Οι τρεις δικογραφίες που διαβίβασε σήμερα, αφορούν σε πολιτικά και μη πρόσωπα, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, Αθανάσιος Παπαχρηστόπουλος (ΑΝΕΛ) και ο Γιάννης Στουρνάρας.

Όσον αφορά στον Αντώνη Σαμαρά, η δικογραφία σχετίζεται με τη φερόμενη καταγραφή συνομιλίας του, που στις 10-12-14 αναρτήθηκε στο ίντερνετ και πρόκειται για ηχητικό απόσπασμα πέντε λεπτών όπου ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να λέει: «Πες στον ψηλό, τον Παναθηναϊκάκια οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γ@μ@σει» και αφορούσε κατηγορουμένους της Χρυσής Αυγής ενόψει της απολογίας τους.

Διερευνάται το αδίκημα της πρόκλησης τέλεσης πλημμελήματος και συγκεκριμένα της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους δικαστικού λειτουργού. Μάλιστα, η υπόθεση αυτή ήγειρε ζήτημα για την ασφάλεια της χώρας από την παρακολούθηση των επικοινωνιών του πρωθυπουργού. Η καταγγελία έγινε από πολίτη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία ωστόσο κατέληξε ότι πρέπει η Βουλή να αναζητήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην Πρωθυπουργού.

Στη δεύτερη δικογραφία που αφορά μήνυση εταιρείας πετρελαιοειδών εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα ως υπουργού Οικονομικών την περίοδο 2013-14, του πρώην γενικού γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη και του Ιωάννη Κωστόπουλου, πρώην δ/ντα σύμβουλο των ΕΛΠΕ και κατά του Βαρδή Βαρδινογιάννη επικεφαλής της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, γίνεται λόγος για ζημιά του Δημοσίου από τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Στουρνάρας, κατά την οποία διεγράφησαν βεβαιωμένα πρόστιμα και εισπρακτέα φορολογικά έσοδα που είχαν επιβληθεί στη ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ.

Η τρίτη αφορά μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη κατά του βουλευτή των ΑΝΕΛ Αθανάσιου Παπαχρηστόπουλου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης διά του Τύπου, που τελέστηκε στις 29-4-16 όταν σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης καταφέρθηκε κατά της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα