Τζανακόπουλος: Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής

14:45 28/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Απόλυτα ενιαία και συμπαγής είναι η κυβέρνηση στο να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν στα σχέδια για την Επιχείρηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

«Όταν έρθει η τελική συμφωνία θα κληθούμε να πάρουμε τις αποφάσεις και αυτές θα συγκριθούν με όσα είχε συμφωνήσει η ΝΔ,

με όσα απαιτούν οι δανειστές κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, και τρίτον με τις προγραμματικές θέσει της κυβέρνησης. Έχω βαθιά πεποίθηση ότι η συμφωνία θα έχει τέτοια χαρακτηριστικά που δεν θα επιτρέψουν την αμφισβήτηση από κανένα. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής» επεσήμανε αναφορικά με το θέμα.

Ο κ. Τζανακόπουλος άφησε σαφείς αιχμές κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα τονίζοντας πως «οι θεσμικοί παράγοντες βεβαίως και δικαιούνται και έχουν υποχρέωση να κάνουν εκτιμήσεις για το πώς πορεύεται η οικονομία. Θα πρέπει να αποφεύγουν την πολιτικολογία, να έχουν καθαρό βλέμμα και να βλέπουν ότι η ευθύνη για την καθυστέρηση δεν βρίσκεται στην πλευρά της κυβέρνησης αλλά στις απαιτήσεις του ΔΝΤ. Αυτό που θα περίμενε κανείς θα ήταν ένα καθαρότερο και μη πολιτικό βλέμμα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε ως ημερομηνία για την τελική λήψη απόφασης την εαρινή συνεδρίαση του ΔΝΤ ενώ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών. «Θα πρέπει να επιταχύνει το Ταμείο και να πάρει μια απόφαση από την οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ανάκαμψη της οικονομίας» τόνισε.

Επιπλέον, δεν διέψευσε ότι οι θεσμοί περιμένουν «επιστολή με δεσμεύσεις» από την Αθήνα για τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει λέγοντας ότι «δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, ανταλλάσσονται καθημερινά δεκάδες e-mail επομένως δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε για κάθε μεμονωμένη επικοινωνία κυβέρνησης-Θεσμών».

Και συμπλήρωσε: «Κατανοούμε την ανησυχία για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων Όσο πεπερασμένος χρόνος είναι για την ολοκλήρωση άλλο τόσο είναι και αυτός της αντοχής της κοινωνίας στη λιτότητα».

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε ψήφιση μέτρων πριν από την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας αλλά «μεταξύ της τεχνικής συμφωνίας και της ολοκλήρωσης της συζήτησης για το χρέος υπάρχει πιθανότητα να ψηφιστούν κάποια μέτρα αλλά όχι τα μέτρα για την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος».

«Ό,τι συμφωνήσουμε θα το φέρουμε στη Βουλή, δεν φοβόμαστε τη Βουλή και το λαό. Έχουμε τη γενναιότητα να υπερασπιστούμε αυτό που συμφωνούμε» σχολίααε.

Για άλλη μια φορά άσκησε δριμεία κριτική στη ΝΔ λέγοντας ότι «κινείται στη φαιδρότητα και την καταστροφολογία καθώς είναι φαιδρότητα η θέση ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εγκλωβίσει μαζί με τους δανειστές σε σενάρία αυξημένης πλειοψηφίας».

Επιπλέον, κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να πει «με παρρησία ότι όχι μόνο δεν θα ψηφίσει αλλά και θα καταργήσει τη συμφωνία. Άλλα λέει μέσα και άλλα έξω που λέει ότι θα διατηρήσει τη συμφωνία».

Keywords
Τυχαία Θέματα