Δικαστικό πλήγμα στο νέο αντιμεταναστευτικό διάταγμα Τραμπ

10:47 12/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Ομοσπονδιακός δικαστής κατάφερε το πρώτο πλήγμα στο νέο αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ήρε την απαγόρευση εισόδου στη χώρα της συζύγου και του παιδιού ενός Σύρου που έχει ήδη λάβει άσυλο στις ΗΠΑ.

Και μπορεί η απόφασή του να αφορά μόνο τη συγκεκριμένη οικογένεια Σύρων που απειλείται από τον πόλεμο στην πατρίδα της, φέρει όμως μεγάλο συμβολικό βάρος και πλήττει το… φερόμενο ως απυρόβλητο από τις προσφυγές στη Δικαιοσύνη αντιμεταναστευτικό διάταγμα που αντικατέστησε

το προηγούμενο του Τραμπ.

Ένας σουνίτης διέφυγε από τη Συρία το 2014 για να γλυτώσει από «σχεδόν βέβαιο» θάνατο αναζητώντας καταφύγιο στις ΗΠΑ. Ακολούθως, κατέθεσε αίτηση ασύλου για τη σύζυγο και την κόρη του που άφησε πίσω του στο Χαλέπι. Κι ενώ η διαδικασία ολοκληρωνόταν, το πρώτο αντιμεταναστευτκό διάταγμα του Τραμπ σταμάτησε τη διαδικασία.

Ωστόσο, ο Σύρος προσέφυγε στη δικαιοσύνη, κι έπεισε πως αν η οικογένειά του παραμείνει στη Συρία θα υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές με αποτέλεσμα να κερδίσει τη δικαστική μάχη.

Keywords
Τυχαία Θέματα