Πασκουάλ: Από τις πιο δύσκολες στιγμές στην καριέρα μου

08:52 26/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Ιδιαίτερα προβληματισμένος και στεναχωρημένος εμφανίστηκε στην sυνέντευξη Τύπου ο Τσάβι Πασκουάλ, μετά τη… σκούπα της Φενέρ.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έκανε λόγο για την υπεροχή της ομάδας του Ομπράντοβιτς στην σειρά, τόνισε πως άπαντες πρέπει να προβληματιστούν και να προχωρήσουν μπροστά, γιατί υπάρχει το ελληνικό πρωτάθλημα.

Τέλος, υποστήριξε πως αυτή είναι μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στην καριέρα του.

Αναλυτικά:

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω συγχαρητήρια

στη Φενέρμπαχτσε, είναι πολύ ξεκάθαρο το αποτέλεσμα. Είναι 3-0 κι αυτό σημαίνει ότι παίξανε καλύτερα από μας, αλλά από την πλευρά μας πρέπει να σκεφτούμε λίγο γενικά, γιατί ήρθαμε στα playoffs σε μία άριστη κατάσταση, μετά από πέντε νίκες στη σειρά. Είχαμε παρουσιάσει μία εξαιρετική χημεία. Παίζαμε πολύ καλά και στο πρώτο ματς των playoffs με τη Φενέρ ξεκινήσαμε έτσι, όπως ακριβώς είχαμε τελειώσει την κανονική περίοδο, ακολουθώντας αυτόν τον τρόπο.

Παίξαμε πολύ καλά στα πρώτα 20 λεπτά σε άμυνα και επίθεση και όλα ξεκίνησαν όταν χάσαμε εκείνο το ματς, έχοντας τη διαφορά από 16 πόντους. Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη στο δεύτερο μέρος και μετά από αυτό, η ομάδα της Φενέρ έπαιξε με μεγάλη αυτοπεποίθηση και εμείς παιχνίδι με παιχνίδι, παίξαμε με όλο και λιγότερη αυτοπεποίθηση.

Πρώτα απ’ όλα, είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένος για τους οπαδούς μας, γιατί θέλαμε πάρα πολύ να τους αφιερώσουμε αυτή την πρόκριση για το Final 4 και ήταν αδύνατο να γίνει στο τέλος. Ξέραμε πριν από τη σειρά ότι τα τρίποντα θα είναι καταλυτικά στην έκβαση της σειράς, γιατί τόσο εμείς, όσο και η Φενέ,ρ είμαστε ομάδες που χρησιμοποιούμε το τρίποντο και είναι ένα στοιχείο που μας δίνει νίκες και στους δύο.

Όταν σουτάρουν οι δύο ομάδες με πάνω από 40% στο τρίποντο, συνήθως κερδίζουμε και η Φενέρ έχει σουτάρει με πάνω από 55%. Είναι απίστευτο αυτό το ποσοστό! Τελειώσαμε τη σειρά χωρίς καλά ποσοστά. Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, πως η Φενέρ μέρα με τη μέρα γινόταν καλύτερη ομάδα. Ήμασταν χειρότεροι πνευματικά. Είναι μία στιγμή που πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, είναι η ώρα να σκεφτούμε τι συνέβη σε αυτά τα playoffs να μάθουμε, να καταλάβουμε τι πρέπει να αλλάξουμε, τι πρέπει να κάνουμε και είναι η στιγμή να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, παίκτες και προπονητές, όλο το κλαμπ, όλος ο οργανισμός μας και οι οπαδοί μας, να είμαστε όλοι μαζί μια γροθιά γιατί έχουμε να παίξουμε πολύ σημαντικούς ημιτελικούς στο πρωτάθλημα.

Έχουμε πολύ δύσκολα παιχνίδια και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα και πρέπει να τελειώσουμε τη σεζόν καλά, όπως θέλουμε. Γιατί αν κοιτάξουμε προς τα πίσω, κάναμε μία εξαιρετική regular season και μία εξαιρετική χρονιά στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να το κάνουμε και μπορούμε να είμαστε αυτοί που θέλουμε.

Είναι μία δύσκολη στιγμή για όλους μας, είναι μία από τις πιο δύσκολες στιγμές στην καριέρα μου, μία από τις πιο δύσκολες στιγμές μου, αλλά πρέπει να τις ξεπεράσουμε, γιατί είχαμε όραμα και πίστη γι’ αυτό.

Μπορούμε να χάσουμε, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο. Πρέπει να το ξεπεράσουμε, να κοιτάξουμε μπροστά και να προετοιμαστούμε για τους ημιτελικούς του πρωταθλήματος».

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα