Διάλογος «κουφών» στη συνάντηση Σόιμπλε -Βαρουφάκη στο Βερολίνο

17:21 8/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Συζητούσαν επί μιάμισυ ώρα στη γερμανική πρωτεύουσα οι δυο υπουργοί Οικονομικών, σε καλά κλίμα, αλλά χωρίς το παραμικρό αποτέλεσμα. Ουσιαστικά, επαναλάμβαναν τις γνωστές, εντελώς διαφορετικές απόψεις τους. Άλλωστε, ο Γιάννης Βαρουφάκης δεν είχε εξουσιοδότηση να διαπραγματευτεί τίποτα.

Αυτό είναι και το μεγάλο παράδοξο. Ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει αρμοδιότητα επί της διαπραγμάτευσης, την οποία κάνουν στις Βρυξέλλες με την τρόικα

οι υπουργοί Νίκος Παππάς και Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Διαβάστε τη δήλωση Βαρουφάκη και θα καταλάβετε:

«Ο δρ. Σόιμπλε και εγώ είχαμε μία μακρά, παραγωγική συζήτηση. Αυτές είναι δύσκολες στιγμές για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικά για την Ευρωζώνη και είναι καθήκον των εκλεγμένων πολιτικών να αναλάβουν την ευθύνη σε υψηλό επίπεδο και να προσπαθήσουν να φθάσουν σε μία συμφωνία, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη για τη συνοχή της Ευρωζώνης, για την ΕΕ» δήλωσε ο κ. Βαρουφακης και μίλησε για «ιστορικό καθήκον».

Ο Έλληνας υπουργός σημείωσε ότι η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά φιλική διάθεση και πρόσθεσε: «Έχουμε κοινή αντίληψη για το πρόβλημα και ο σκοπός ήταν η προσπάθεια να επιτύχουμε μία από κοινού σχεδιασμένη και συμφωνηθείσα λύση στο αδιέξοδο, στο οποίο δυστυχώς βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι η σημερινή συζήτηση θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην ενίσχυση της διαδικασίας των τελευταίων ημερών και εβδομάδων μέχρι να καταλήξουμε σε μία τελική συμφωνία».

Keywords
Τυχαία Θέματα