Δεύτερο σημείωμα ανάληψης ευθύνης στο Ντόρτμουντ

12:40 12/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Δεύτερη επιστολή ανάληψης ευθύνης για την επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ εξετάζουν οι γερμανικές Αρχές, σύμφωνα με το περιοδικό Focus, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το μήνυμα αναρτήθηκε σε site αντιφασιστικής οργάνωσης και αναφέρεται ότι η επίθεση ήταν απάντηση στην «ελαφρά προσέγγιση του ομίλου απέναντι σε νεοναζιστές και ρατσιστές οπαδούς».

Η πρώτη επιστολή που εντοπίστηκε φέρεται να ξεκινά

με τη φράση «στο όνομα του Αλλάχ, του φιλεύσπλαχνου» και να γίνεται αναφορά στην τρομοκρατική επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου ενώ παράλληλα στηλιτεύεται ο ρόλος της Γερμανίας στην επίθεση κατά του ISIS.

Σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung: «Οι ειδικοί είναι πολύ προσεκτικοί. (…) Θεωρούν πιθανό ότι οι πραγματικοί δράστες επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες».

Όπως γράφει η Deutsche Welle, τροφή για διάφορες εικασίες δίνει ο επαγγελματικός τρόπος με τον οποίο κινήθηκαν οι δράστες. Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild η σωστή στιγμή που ενεργοποιήθηκαν οι τρεις βόμβες εναντίον οχήματος που βρισκόταν εν κινήσει παραπέμπει σε ανθρώπους αδίστακτους με εμπειρία στην κατασκευή, συνδεσμολογία και ενεργοποίηση του εκρηκτικού μηχανισμού και καλή γνώση του χώρου και της διαδρομής που θα ακολουθούσε το πούλμαν.

Πάντως οι εκρήξεις, που ήταν ιδιαίτερα ισχυρές, φανερώνουν πρόθεση και αποφασιστικότητα των δραστών να τραυματίσουν, ακόμη και να σκοτώσουν τους παίκτες. Η αστυνομία αλλά και αυτόπτες μάρτυρες δεν επιβεβαιώνουν προς το παρόν την εκδοχή ότι εκτός από τις τρεις εκρηκτικές ύλες οι δράστες χρησιμοποίησαν και όπλο.

Δύο τρύπες που οδηγούν σε αυτήν τη υπόθεση εντοπίστηκαν στο πούλμαν, η μία στην πίσω πόρτα και η άλλη στο παράθυρο, κοντά στη θέση του βαριά τραυματισμένου αμυντικού Μαρκ Μπάρτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα