Δε δίνουν στοιχεία για τις ξαδέλφες του Παπακωνσταντίνου

00:55 8/3/2013 - Πηγή: Aixmi

Οι τράπεζες αρνούνται να δώσουν ουσιαστικά στοιχεία για τους λογαριασμούς των συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Αποτέλεσμα: ο ΣΔΟΕ δεν μπορεί να κάνει κανέναν έλεγχο και η Προανακριτική της Βουλής βρίσκεται στο μηδέν, σε ένα θέμα που θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμο.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης,

δήλωσε χαρακτηριστικά «τα έχω πάρει στο κρανίο με το ΣΔΟΕ, δεν πάει άλλο».

Τι θα κάνει; Θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Εθνικής και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Γιώργο Ζανιά, και θα του ζητήσει να δοθούν ταχύτατα από τις τράπεζες ακριβή στοιχεία για τους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου.

Είναι σαφές ότι από τη σύγκριση των στοιχείων θα αποδειχθεί αν τα ποσά που βρέθηκαν στην Ελβετία δικαιολογούνται από τα δηλωμένα εισοδήματά τους και, βεβαίως, αν αυτά είχαν φορολογηθεί και στην Ελλάδα. Άρα, θα βρεθεί αν υπήρξε ή όχι φοροδιαφυγή.

Αντιλαμβάνεστε ότι θα επιβαρυνθεί πολύ η θέση του Παπακωνσταντίνου, στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι όντως φοροδιέφευγαν οι συγγενείς του, καθώς όλοι θα σκεφτούν ότι είχε ισχυρό κίνητρο να τους καλύψει εξαφανίζοντας τα ονόματά τους από τη λίστα Λαγκάρντ…

Keywords
Τυχαία Θέματα