«Ρίξατε χημικά στο σχολείο», λένε οι κάτοικοι – «Όχι» απαντά η αστυνομία

13:30 7/3/2013 - Πηγή: Aixmi

Σιγά σιγά ξεκαθαρίζει η εικόνα στην Ιερισσό. Η αστυνομία φαίνεται ότι ανέκρινε πέντε κατοίκους για την καταδρομική επίθεση στις Σκουριές, με αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί όλο το χωριό. Η αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης αποφάσισε να στείλει διμοιρίες ΜΑΤ για να δημιουργήσει τείχος μπροστά από το αστυνομικό τμήμα, αλλά το έμαθαν οι κάτοικοι και προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδό τους στην Ιερισσό ανάβοντας φωτιές σε λάστιχα αυτικινήτων.

Τα ΜΑΤ

έριξαν χημικά, γεγονός που κορύφωσε τη σύγκρουση.
Ο δήμαρχος και οι κάτοικοι λένε ότι έπεσαν χημικά και μέσα στο σχολείο, πράγμα που επιβεβαιώνουν και μαθητές που μιλούν για αποπνικτική κατάσταση.
Αντίθετα, η αστυνομία υποστηρίζει ότι έριξε ελάχιστα χημικά -και αυτά στην είσοδο του χωριού, μακριά απ’ το σχολείο- και ότι η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική από τον καπνό των καμμένων ελαστικών.

Αργότερα θα γίνουν γνωστά όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, καθώς επίσης και το τι έχει γίνει με τους πέντε κατοίκους που ανέκρινε η αστυνομία. Έχει βρεθεί τίποτα εναντίον τους ή όχι;
Χθες υπήρξε η πληροφορία πως έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία πέντε ατόμων ως ενεχομένων στην καταδρομική επιχείρηση στα μεταλλεία χρυσού. Η αστυνομία ούτε την επιβεβαίωσε ούτε τη διέψευσε. Σε ιδιωτικές συζητήσεις, πάντως, αξιωματικοί της αστυνομίας έλεγαν ότι έχει προχωρήσει σε βάθος η έρευνα, αλλά πως χρειάζεται δουλειά ακόμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα