Διέκοψε το Eurogroup για να συνεχίσει χωρίς το Γ. Βαρουφάκη

18:55 27/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup και το μόνο που επιβεβαιώθηκε είναι το βαρύ κλίμα για την Ελλάδα. Και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες δεν έλειψαν οι άσχημοι χαρακτηρισμοί και τα καθόλου κολακευτικά σχόλια για τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι υπουργοί Οικονομικών

της ευρωζώνης απέρριψαν το ελληνικό αίτημα για παράταση του προγράμματος.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι η συνεδρίαση διεκόπη.

Παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, αλλά και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Και οι υπουργοί Οικονομικών θα συνεχίσουν τη συνεδρίαση τους χωρίς όμως αυτή τη φορά τη συμμετοχή της ελληνικής πλευράς.

Θα αποφασίσουν για την Ελλάδα, χωρίς την Ελλάδα.

To κρατικό γερμανικό κανάλι ZDF μετέδωσε πριν από λίγο πως το Eurogroup που θα συνεχίσει τη συνεδρίαση του χωρίς τη συμμετοχή του Γιάνη Βαρουφάκη θα εξετάσει σενάρια για τα επόμενα βήματα της ευρωζώνης χωρίς την Ελλάδα στους κόλπους της. Θα συζητηθεί ένα Plan B και πώς θα θωρακιστεί η Ευρώπη απέναντι στην ελληνική κρίση ώστε να μην υπάρξει ντόμινο που θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες χώρες. όπως θα εξεταστεί και το σενάριο της επιβίωσης της Ελλάδας εκτός πλέον της Ευρωζώνης.

Στο μεταξύ για να φανεί η ενόχληση των εταίρων για την απόφαση του δημοψηφίσματος, κοινοτικές πηγές αναφέρουν πως την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωνε την διενέργεια δημοψηφίσματος, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι παρουσίαζαν στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα νέα βελτιωμένη πρόταση στη βάση του κειμένου της 25ης Ιουνίου.

Μάλιστα ανέφεραν πως το κείμενο της 25ης Ιουνίου σε καμία περίπτωση δεν ήταν το τελικό και κακώς η ελληνική κυβέρνηση το παρουσίασε ως τελεσίγραφο, από τη στιγμή μάλιστα που και ο ίδιος ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε σε δηλώσεις του πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν βάζει τελεσίγραφα.

Όλοι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, υπέγραψαν κοινή δήλωση για το θέμα της Ελλάδας, εκτός από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

Eurogroup statement on Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα