Χωρίς ίχνος μεταμέλειας ο τρομοκράτης του Μανχάταν

10:26 2/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Ικανοποιημένος για την πράξη του εμφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή ο τζιχαντιστής που σκόρπισε τον τρόμο στο Μανχάταν σκοτώνοντας οκτώ άτομα με το φορτηγάκι του.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του απήγγειλε κατηγορίες για τρομοκρατία, ενώ εκείνος δεν επέδειξε ίχνος μεταμέλειας. Μάλιστα, ζήτησε να του φέρουν τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους να την αναρτήσει στο δωμάτιο του νοσοκομείου όπου νοσηλεύτηκε μετά τον τραυματισμό του κατά τη σύλληψή του.

Όπως γνωστοποίησε η εισαγγελία, προετοίμαζε την επίθεσή του περίπου έναν χρόνο ενώ πήρε την απόφαση να την εκτελέσει με αυτοκίνητο

πριν από δύο μήνες. Νοίκιασε το αυτοκίνητο στις 22 Οκτωβρίου προκειμένου να εκπαιδευθεί, ενώ διάλεξε την ημέρα του Haloween για να έχει περισσότερα θύματα καθώς πολύς κόσμος θα ήταν στον δρόμο γιορτάζοντας.

Σκοπός του ήταν να φθάσει μέχρι τη γέφυρα του Μπρούκλιν παρασύροντας όσο το δυνατόν περισσότερους πεζούς αν δεν του ανέκοπτε την πορεία το σχολικό λεωφορείο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε να σταλεί ο τρομοκράτης στη στρατιωτική φυλακή των ΗΠΑ στο Γκουαντάναμο.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο έκρινε ότι ο Σαϊφίλο Σαΐποφ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «εχθρικός μαχητής», ώστε να μην έχει δικαιώματα υπεράσπισης. Ο Σαΐποφ κατηγορείται για ομοσπονδιακά αδικήματα – χρήση βίας και καταστροφή οχημάτων, υποστήριξη σε ξένη τρομοκρατική οργάνωση – τα οποία επισύρουν ισόβια κάθειρξη, ενώ δεν αποκλείεται να του επιβληθεί η θανατική ποινή.

Αυτό που ερευνάται είναι αν ο Ουζμπέκος ριζοσπαστικοποιήθηκε μετά την άφιξή του στις ΗΠΑ ή ήταν ήδη μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

The post Χωρίς ίχνος μεταμέλειας ο τρομοκράτης του Μανχάταν appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα