Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην ανατολική Αττική – Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

10:15 16/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Πολύ καλύτερη είναι η κατάσταση στο μεγάλο μέτωπο της φωτιάς που καίει την ανατολική Αττική από το απόγευμα της Κυριακής ενώ πλέον έχει μόνο μικροεστίες διαχειρίσιμες σε όλη την περίμετρό της και στη χαράδρα μέσα από την οποία κατευθυνόταν προς την Εθνική Οδό, έχουν ήδη κατεβεί πεζοί πυροσβέστες και μηχανήματα και την έχουν οριοθετήσει σε σημαντικό βαθμό.

Με το ξημέρωμα, ξεκίνησαν πτήσεις στην περιοχή δύο καναντέρ και τρία ελικόπτερα προκειμένου να σβήσουν όσες εστίες φωτιάς προκαλούσαν ανησυχία πριν ενισχυθούν και πάλι οι άνεμοι.

Πληροφορίες από την πολεμική αεροπορία αναφέρουν

ότι πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο καθώς τα πτητικά μέσα πυρόσβεσης έκαναν ρίψεις νερού όπου χρειάστηκε προκειμένου να αποφευχθούν το πρωί τυχόν αναζωπυρώσεις.

Το Πυροσβεστικό Σώμα παραμένει σε επιφυλακή, καθώς από το μεσημέρι προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων και ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την περιοχή παραμένει πολύ υψηλός, σε επίπεδο «4». Ωστόσο, ήδη αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων προς Πολυδένδρι που χθες είχε διακοπεί από την αστυνομία.

Στο Καπανδρίτι, που έφτασε χθες η φωτιά, αλλά και σε όλο το μέτωπο, στον Κάλαμο και στον Βαρνάβα υπήρξαν μικρές εστίες φωτιάς όλο το βράδυ που αντιμετωπίστηκαν επί τόπου από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Στην περιοχή παραμένουν 85 οχήματα της Πυροσβεστικής με 220 πυροσβέστες, 88 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και 100 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα