Χίλιες φορές έχει μετανιώσει ο Τσίπρας για το πώς φέρθηκε στον Γιούνκερ

17:57 22/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Όσες φορές και αν μετανιώσει ο Αλέξης Τσίπρας, για τον τρόπο που αντιμετώπισε τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ πριν εκλεγεί πρωθυπουργός, λίγες είναι. Κάθε μέρα, κάθε στιγμή, αποδεικνύεται ότι είναι ο μοναδικός αληθινός φίλος που διαθέτει η Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη.

Κόντρα σε όλους και, κυρίως, στον Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, που μιλάει

συνεχώς για πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας και προτρέπει την κυβέρνηση (όπως και τον Γιώργο Παπανδρέου το 2011) να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, μήπως και αποφασίσουν οι ίδιοι οι Έλληνες να φύγουν από το ευρώ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τονίζει ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη.

Το επανέλαβε και σήμερα, υπογραμμίζοντας την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.

Ποιος άλλος έχει μιλήσει ποτέ έτσι; Ο Ολάντ; Ο Ρέντσι; Κανείς… Και, όμως, αυτόν πολέμησε με όλους τους τρόπους ο Αλέξης Τσίπρας. Και εκείνος προσποιείται πως δεν το θυμάται για να βοηθήσει την Ελλάδα.
Άλλωστε, καταλαβαίνει ότι «μιλούσε» η απειρία και η αφέλεια του (υποψήφιου τότε) πρωθυπουργού. Τότε που νόμιζε πως η Ευρωζώνη θα «σκιαχτεί» και θα υποχωρήσει, τότε που πίστευε ότι θα βρει συμμάχους, οι οποίοι θα τον στηρίξουν απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ…

Κανείς, πέραν του Γιούνκερ, δεν υπάρχει. Οι υπόλοιποι, το πολύ να τον χτυπήσουν φιλικά στον ώμο… Έως εκεί…
Ο Αλέξης Τσίπρας το ξέρει, γι αυτό και έχει μετανιώσει πολλές, μα πολλές φορές, για τη στάση του..

Keywords
Τυχαία Θέματα