«Σφάζει» χειρουργικά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου η «Αυγή»

14:20 22/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Η «Αυγή», με ομολογουμένως «χειρουργικό» τρόπο, ¨σφάζει¨ τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, για όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες. Επικαλούμενη δημοσιεύματα γράφει ότι η πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε μομφές από μέλη του προδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σύριζα για το γεγονός ότι αρνήθηκε να δώσει τα αποθεματικά της Βουλής,

όπως επίσης και γιατί καθυστερούσε να ορίσει ημερομηνία για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία θα επικυρώσει τον διορισμό του νέου Δ.Σ. της ΕΡΤ.

Στη συνέχεια, μάλιστα, επιβεβαιώνει ότι υπήρξε επεισόδιο με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος της ζήτησε να ορίσει την Επιτροπή είτε για την Τετάρτη είτε για τις 8.30 το πρωί της Πέμπτης, πριν αναχωρήσει με τον πρωθυπουργό για τη Ρίγα της Λετονίας, αλλά εκείνη αρνήθηκε.

Διαβάστε τι γράφει η εφημερίδα του Σύριζα: «Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πρόεδρος της Βουλής εκτός των άλλων δέχθηκε μομφές για την καθυστέρηση εκ μέρους της του ορισμού ημερομηνίας για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία καλείται να επικυρώσει τον διορισμό του νέου Δ.Σ. της ΕΡΤ» και συνεχίζει «όπως έγινε γνωστό, την Τρίτη 19 Μαΐου, στις 11.30 το βράδυ, το γραφείο του υπουργού Επικρατείας ενημερώθηκε ότι η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με θέμα την διοίκηση της ΕΡΤ έχει οριστεί για την Πέμπτη 21 Μαΐου στις 10.30 το πρωί, την ώρα που ο Νίκος Παππάς θα ταξίδευε συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό στην Ρίγα της Λετονίας.

Με δεδομένο ότι ήταν πρακτικώς αδύνατον να παραστεί στην ακρόαση, ο υπουργός Επικρατείας ζήτησε να συγκληθεί η Επιτροπή την Τετάρτη, πριν το ταξίδι για την σύνοδο κορυφής, για να λάβει την απάντηση ότι το πρόγραμμα της Βουλής δεν το επιτρέπει.

Αρνητική ήταν η απάντηση της Βουλής στην επανακατάθεση του αιτήματος του υπουργού για συνεδρίαση στις 8.30 το πρωί της Πέμπτης ώστε να προλάβει την πτήση για Ρίγα, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να μετατεθεί τελικά για την ερχόμενη Δευτέρα. Το γεγονός αυτό πυροδότησε σενάρια τριβών της Ζωής Κωνσταντοπούλου με το Μαξίμου που φέρουν την Πρόεδρο της Βουλής να είναι αντίθετη με τις επιλογές των Διονύση Τσακνή και Λάμπη Ταγματάρχη στις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για αντεγκλήσεις μελών του προεδρείου της Κ.Ο. με την Ζωή Κωνσταντοπούλου όσον αφορά την κοινοβουλευτική διαδικασία με την οποία η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή ενδεχόμενη συμφωνία με τους δανειστές αλλά και τη στάση που κράτησε η πρόεδρος της Βουλής σχετικά με τα αποθεματικά του Κοινοβουλίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα